REGIONALNA LIGA

2020-01-11

18:00

Jagodina

vs

Budućnost

10.02.2019

''Pobijedili smo tim sa vrhunskim igračicama''

Duel protiv Bresta je bio očekivano težak, ali je ekipa ušla na pravi način i odgovorila na igru protivnika, pri tom pokazujući stabilnost i u finišu kada je francuski tim prijetio da dođe do remija, kazao je trener Dragan Adžić nakon trijumfa (28:27) u trećem kolu glavne runde Lige šampiona. Adžić je istakao da je ostvarena pobjeda protiv tima sa vrhunskim igračicama i istakao zahvalnost publici koja je podržala ekipu. Lijevo krilo Itana Grbić istakla je da je pobjednika odlučila veća želja, iako je Brest potvrdio da je sjajan tim.

- Očekivano teška utakmica. Zadovoljan sam kako je ekipa ušla u meč i uspjela da promjenom u rotacijama odgovori na igru protivnika. I u završnici smo pokazali stabilnost u situacijama kada je Brest bio na samo gol zaostatka što je veoma značajno imajući u vidu protiv koga smo igrali. Pobijedili smo tim sa vrhunskim igračicama i zahvalnost na tome dugujemo i publici koja je odlučila da u noći kada su u istom terminu igrali i košarkaši Budućnosti, podrži nas i da nam vjetar u leđa u pravom momentu. Spremićemo se dobro za naredna tri kola, a vjerujem da će publika u velikom broju doći i kada budemo ugostili Rostov – kazao je Adžić.


Iako je Brest potvrdio kvalitet i bio u igri do samog kraja, Budućnost je zasluženo došla do pobjede, prije svega zbog činjenice da je pokazala veliku želju da ''Morača'' ostane neosvojiva, istakla je lijevo krilo Itana Grbić.

- Težak meč kakav smo i očekivale u kojem je bilo neizvjesno do kraja. Brest je pokazao da je sjajna ekipa, ali je presudila naša velika želja da ''Morača'' ostane neosvojiva. Brestu je trebalo vremena da uđe u pravi ritam, ali kada su zaigrale kako mogu, pokazale su svoj kvalitet – kazala je Grbić.

Share:

Slične vijesti

16.11.2019

''U glavnoj rundi će biti jasno koliko su bili korisni jaki mečevi u grupi''

Pročitaj
14.11.2019

Pobjedom protiv Bitighajma zaključiti grupnu fazu

Pročitaj
10.11.2019

''Realizacija i vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou''

Pročitaj
01.11.2019

''Vrijeme će pokazati značaj pobjede u Vlčei''

Pročitaj
31.10.2019

''Atmosfera u Vlčei dodatni motiv da se pruži maksimum''

Pročitaj