Liga šampiona

2021-09-19

16:00

Budućnost

vs

BV Borussia 09 Dortmund

28.02.2019

Šest vječnih zvijezda za istoriju Budućnosti

Budućnost je istorija evropskog rukometa, klub koji ima i svijetlu budućnost, kazala je predsjednica Radmila Petrović povodom velikog jubileja - 70 godina postojanja. Ona je naglasila da je 70 godina postojanja potvrda istrajnosti, posvećenosti i velike želje da se opstane u jakoj konkurenciji na evropskom kontinentu.


"U državi u kojoj smo javnost i navijače navikli na sjajne rezultate i ljestvicu podigli na nivo koji nas obavezuje da svakog novog dana budemo još bolji i odlučniji u dostizanju visokih ambicija", rekla je Petrović na svečanoj akademiji.

Petrović je naglasila da je broj godina postojanja i broj trofeja u klupskim vitrinama gotovo identičan.


"Osvojenih 65 trofeja u nacionalnim, regionalnim i evropskim okvirima, daju nam za pravo da kažemo da je Budućnost i crnogorski, ali i evropski brend. Na nama je da tu tradiciju čuvamo i nastavimo trofejnim stazama koje su nam trasirali prethodnici", kazala je Petrović.

Istorija kluba počela je 13. februara 1949. godine, kada je u tadašnjem Titogradu savladan Jug iz Dubrovnika 5:2.

Na svečanoj akademiji premijerno je prikazan dokumentarni film o klubu, reditelja Blagote Marunovića i Centra za multimedijalnu produkciju (CEZAM).


U filmu su o Budućnosti pričali bivši predsjednici Miško Kalezić, Rade Đurđić, Budimir Stanišić i Predrag Bošković, trener i sportski direktor Nikola Petrović, igračke legende Maja Bulatović i Bojana Popović, sadašnji šef stručnog štaba Dragan Adžić i poznati stariji navijači - Zef-Bato Dedivanović i Husein-Ceno Tuzović.

Predstavljena je monografija ŽRK Budućnost, 230 strana sa oko 350 fotografija, sa pregledom najznačajnih rezultata i uspjeha kluba, pojedinaca koji su ostavili najdublji trag u bogatoj istoriji najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

Istorijat kluba donosi podsjećanje na najveće rezultate, a to su evropski trofeji, uspjesi u regionalnim okvirima i u okviru četiri države – SFRJ, Jugoslavija, SCG i CG.


"Vjerujem da smo kroz detaljan istorijat kluba, priču sa legendama i svim djevojkama koje su ostavile pečat u plavom dresu, kroz osvrt na rezultate svih trenera, predsjednika, ali i stranih igračica, na pravi način izrazili zahvalnost svima koji su zaslužni za ono što Budućnost danas jeste. Osvrnuli smo se i na igračice Budućnosti koje su ugradile sebe u najveće reprezentativne uspjehe, a nijesmo zaboravili ni mlađe generacije kluba, ni naše vjerne navijače", kazao je Miloš Pavićević, jedan od urednika monografije.


Na svečanosti su uručena i novoustanovljena najveća klupska priznanja - Zvijezde Budućnosti. Dobile su ga Svetlana Antić, Ljiljana Vučević, Olga Sekulić, Maja Bulatović, Bojana Popović i Milena Raičević.


Uručene su i zahvalnice predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, prvom čovjeku Evropske rukometne federacije (EHF) Mihaelu Videreru i dugogodišnjem predsjedniku Budućnosti, Predragu Boškoviću, aktuelnom potpredsjedniku EHF-a.

Share:

Slične vijesti

11.09.2021

"Loše izdanje u prvom poluvremenu, u nastavku je bilo mnogo bolje"

Pročitaj
09.09.2021

"Podravka izuzetno kvalitetan tim sa odličnim pojedincima, idemo hrabro"

Pročitaj
03.09.2021

Kompanija "Bemax" novi generalni sponzor kluba

Pročitaj
26.08.2021

"Sve ide kako je planirano, ima prostora za napredak"

Pročitaj
13.08.2021

Budućnost u kompletnom sastavu nastavila pripreme za Ligu šampiona

Pročitaj