Liga šampiona

2021-01-17

16:00

Brest Bretagne Handball

vs

Budućnost

09.01.2021

"Ponosna sam na djevojke, zahvalna do neba zbog pobjede na debiju"

Duel protiv Borusije je bio očekivano težak zbog problema sa povrijeđenim igračicama, ali je ostvarena pobjeda na debiju, kazala je trener Budućnosti Bojana Popović nakon trijumfa (31:27) protiv Borusije iz Dortmunda u desetom kolu DELO EHF Lige šampiona. Popović je istakla da je ponosna na svoje igračice, što su se pobrinule da se ostvari važna pobjeda u borbi za plasman u osminu finala.

 

- Znale smo da će biti teško zbog problema koje imamo sa povrijeđenim igračicama. Trenirale smo dobro u protekle dvije sedmice, imamo dobru energiju, ali znale smo da Borusija trči mnogo i da je zahtjevan protivnik. Bilo je perioda u prvom poluvremenu kada se nijesmo vraćale u odbranu na pravi način, pa je protivnik u jednom trenutnu i poveo. U poluvremenu smo dogovorili da moramo da se vraćamo bolje u odbranu, drugo poluvrijeme smo otvorile na pravi način i kažnjavale smo ih lakim golovima. Srećna sam zbog pobjede, ponosna na djevojke i zahvalna im do neba, ali sada se okrećemo narednom meču – kazala je Popović. 

Katarina Džaferović odigrala je čitav meč i postigla tri gola. 

- U prvom poluvremenu se nijesmo dobro vraćale u odbranu i nijesmo na pravi način branile njihovu tranziciju. U nastavku smo igrale bolje u napadu, zaustavile smo njihovo najjače oružje, a to je tranzicija, što je donijelo pobjedu, uz dobru energiju koju smo imale tokom čitavog meča – kazala je Džaferović.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

15.01.2021

"Pred nama je veliki izazov, ali vjerujem da možemo da pariramo Brestu"

Pročitaj
15.01.2021

"Očekuje nas težak meč, želimo da nametnemo naš stil igre"

Pročitaj
13.01.2021

"Plave" u petak putuju za Francusku, protiv Bresta u nedjelju

Pročitaj
09.01.2021

"Plave" u nastavku slomile otpor Borusije za pobjedu na debiju Bojane Popović

Pročitaj
08.01.2021

Počinje trenerska era Bojane Popović na klupi Budućnosti

Pročitaj