LIGA ŠAMPIONA

2019-04-07

19:00

Budućnost

vs

Vipers Kristiansand

21.10.2018

''Evidentan napredak i pored poraza u Mecu''

Iako je njegov tim poražen i to u dramatičnoj završnici u Mecu, trener Budućnosti Dragan Adžić nije bio nezadovoljan. Naprotiv, srećan je zbog evidentnog napretka ekipe koja je od početka priprema kuburila sa velikim brojem povreda.

- Dio koji smo dogovarali oko pozicione odbrane je bio izuzetan, jer smo imali minimalan broj grešaka i pokazali smo kako može da se pobijedi Mec, ali i reprezentacija Francuske. Nažalost, opet smo imali pad, tih pet-šest minuta, iako smo se za to pripremili na poluvremenu i znali smo šta nas čeka. Ali, Mec može da se pobijedi samo ako su sve igračice na sto odsto, a neke iz objektivnih razloga kasne u formi - naglasio je Adžić.

Budućnost je igrala mnogo bolje nego protiv Larvika, čime je najavila bolje rezultate u narednim mečevima prve runde Lige šampiona.

- Uvjeren sam da ćemo u revanšu sa Mecom, kao i protiv Larvika i Odenzea biti bolji i prenijeti dovoljan broj bodova u glavnu fazu. Bićemo jako konkurentni nakon januara, jer će i ekipa nakon Evropskog prvenstva biti spremnija nego što je sada.


Adžić je na 13:13, nakon tri gola rivala za 100 sekundi, uzeo tajm-aut i, što je njemu nesvojstveno, iz sveg glasa vikao na svoje izabranice. Objasnio je šta je time htio da postigne.

- Pokušao sam da razbudim ekipu, da izvučem maksimum iz nje, iako taj gest nije bio primjeren odnosu djevojaka. Ali, odreagovale su i imali smo otvorenu utakmicu do kraja. Razumijem stanje svake djevojke i da one najviše žele dobre rezultate, ali sam pokušao da ih natjeram da iz revolta izvuku i ono malo energije što im je ostalo. Nema objektivnog razloga za takvu reakciju, jer treniraju i ponašaju se odlično.

Budućnost je primila devet golova iz brzih napada (sedam iz kontri, dva iz brzog centra), a nije dala nijedan. To je i odlučilo pobjednika.

- To je ključno bilo. I u prvom poluvremenu smo primili tri-četiri gola iz tehničkih grešaka i taj segment nije bio dobar. Nevjerovatno je značajno to vraćanje, znam da ga moramo popraviti. Nismo iskoristili ni što je Mec mijenjao igračice u odbrani, moralo se više „povući“ i napasti ih - zaključio je Adžić.

Share:

Slične vijesti

10.03.2019

''Igračice pružile maksimum, mnogo pozitivnih detalja u Francuskoj''

Pročitaj
03.03.2019

''Fenomenalno iskustvo za mlađe igračice''

Pročitaj
23.02.2019

''Tehničkim greškama dozvolili Kopenhagenu da razvija svoju igru''

Pročitaj
22.02.2019

''Očekuje nas teško gostovanje u Danskoj''

Pročitaj
10.02.2019

''Pobijedili smo tim sa vrhunskim igračicama''

Pročitaj