Pripremni mečevi - Sezona 2019/20

2019-08-08

18:00

Budućnost

vs

Brest Bretagne

04.11.2018

''Marina unijela posebnu svjetlost u ekipu''

Sjajna igra u odbrani donijela je pobjedu protiv Meca, tima koji čini okosnicu francuske reprezentacije, a navijači su bili sjajni i dali su veliku podršku na putu do druge pobjede u Ligi šampiona ove sezone, kazao je trener Dragan Adžić nakon trijumfa (23:19) u četvrtom kolu grupe A Lige šampiona. Adžić je na konferenciji za novinare nakon meča kazao da je bio zadovoljan i izdanjem u prvom poluvremenu, jer je znao da ekipa može da stigne i prestigne gol minusa, uz napomenu da je pobjeda važna iz više razloga, ne samo zbog bodova, već i pripreme reprezentacije za Evropsko prvenstvo koje se u decembru održava u Francuskoj.


- Navijači su bili sjajni, dali nam veliku podršku i ovo je najbolje navijanje u posljednjih par godina. Na djelu su mogli da vide 20-ak reprezentativki koje će uskoro nastupati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Drago mi je da smo ispravili stvari iz prvog meča, imali smo jako dobro vraćanje u odbranu u prvom poluvremenu, sveli na 10 golova odličnog protivnika i bio sam zadovoljan minimalnim zaostatkom na poluvremenu. Znao sam da možemo da ih stignemo i prestignemo, a raduje 15-ak minuta bez primljenog gola u nastavku. Ne raduje opuštanje na kraju kada smo imali nekoliko izgubljenih lopti. Zahvalnost djevojkama i stručnom štabu, ovo je važna pobjeda sa više aspekata, ne samo zbog bodova, već i pripreme reprezentacije za Evropsko prvenstvo. Ekipa je nastavila da raste, a vjerujem da ćemo i na gostovanju Odenzeu biti na nivou da možemo da pobijedimo odličan tim koji je ove sezone poražen samo od nas – kazao je Adžić.


Duel protiv Meca obilježila je i djevojka koja je provela tri sezone u tom klubu i osvojila tri titule prvaka FrancuskeMarina Rajčić je činila čuda na golu, uz to postigla i dva pogotka, pa je zaslužila superlative od šefa stručnog štaba i saigračica.

- Marina je unijela posebnu svjetlost povratkom iz Meca. Nekad ima više, nekad anje odbrana, ali ima sjajnu emociju i zaslužila je ovakvo izdanje. Unosi sigurnost svim djevojkama, obilježila je utakmicu, a to je rezultat njenog profesionalnog odnosa prema obavezama – kazao je Adžić.


Anđela Bulatović i Ema Ramusović su savršeno komandovale bedemom ispred gola Marine Rajčić, a sjajno izdanje u odbrani u nastavku, donijelo je sedmu pobjedu u isto toliko mečeva protiv francuskog tima u ''Morači''.

- Presrećna sam zbog pobjede i izdanja u pozicionoj odbrani. Važno je da smo ispoštovale sve što smo dogovorile i rezultat toga je ova pobjeda – kazala je Ramusović.


- Svaka čast Marini na izvrsnoj utakmici, kapa dolje za sve što je uradila. Sporo smo ušle u meč, nijesmo se snalazile i djelovale smo konfuzno. U nastavku smo igrale kako želimo, u pozicionom napadu nijesu mogle da prođu, probale su i 7 na 6, ali nije išlo. Vraćanje je bilo jako dobro, desile su nam se u finišu i tehničke greške i lako primljeni golovi, ali važna je pobjeda i sjajna podrška navijača koji su u velikom broju došli u ''Moraču'' – kazala je Bulatović.

Share:

Slične vijesti

27.06.2019

Adžić: Vjerujem u Budućnost

Pročitaj
05.06.2019

''Lavice'' nakon drame izborile vizu za Japan

Pročitaj
20.05.2019

NOVA TITULA PRVAKA ZA BUDUĆNOST

Pročitaj
20.04.2019

Budućnosti uručen osmi trofej pobjednika Regionalne lige

Pročitaj
13.04.2019

''Imali smo želju i energiju, ali nije bilo dovoljno''

Pročitaj