Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

13.02.2019

Monografija i film u čast jubileja

Ženski rukometni klub Budućnost veliki jubilej, 70 godina postojanja, obilježiće izdavanjem monografija i dokumentarnim filmom, saopštila je predsjednica Radmila Petrović, koja je kazala da mali broj kluba u državi, ali i u regionu, može da se pohvali takvim jubilejom. Svečana akademija povodom sedam decenija postojanja biće održana 28. februara u Crnogorskom narodnom pozorištu.


"Pripala mi je izuzetna čas da budem na čelu plave porodice koja od 13. februara 1949. godine ispisuje najljepše rukometne, ali i ukupno sportske stranice. Sedam decenija postojanja obavezuje nas da se odužimo onima koji su zaslužni za izdizanje Budućnostzi na nivo evropskog velikana", kazala je Petrović na konferenciji za novinare.

Petrović je istakla da će tim povodom 28. februara biti organizovana svečana akademija u Crnogorskom narodnom pozorištu.

"Uz produkciju Centra za multimedijalnu produkciju ušli smo u završnu fazu snimanja dokumentarnog filma o klubu koji potpisuje reditelj Blagota Marunović, a koji ce biti premijerno prikazan na svecanoj akademiji", kazala je Petrović.

Petrović se zahvalila svima koji su ostavili svoj trag u Budućnosti, ali i onima koji su sada dio kluba.


Prema riječima jednog od urednika monografije ŽRK Budućnost Miloša Pavićevića činiće je 230 strana sa oko 350 fotografija.

"Specifična je i po tome što su vođeni neposredni razgovori sa igračkim legendama kluba, trenerima i predsjednicima. Napravljen je pregled najznačajnih rezultata i uspjeha kluba, pojedinaca koji su ostavili najdublji trag u bogatoj istoriji najtrofejnijeg crnogorskog kluba. Istorijat kluba donosi podsjećanje na najveće rezultate, a to su evropski trofeji, uspjesi u regionalnim okvirima i u okviru četiri države – SFRJ, Jugoslavija, SCG i CG", kazao je Pavićević.

Pavićević je istakao da je u monografiji napravljen pregled svih rezultata Budućnosti na evropskoj sceni, odnosno od 1984. do danas.

"Podsjetićemo na legende kluba i igračice koje su pisale istoriju, njih ukupno 32, a koje su ostavile poseban pečat u prethodnih sedam decenija. Napravljen je i pregled svih trenera, predsjednika, ali i stranih igračica koje su nosile dres kluba te podsjećanje na njihov doprinos u izdizanju Budućnosti na nivo evropskog giganta. Podsjetićemo na igračice Budućnosti koje su bile dio reprezentativnih uspjeha kako prethodnih država – SFRJ, Jugoslavije i SCG, tako i Crne Gore nakon obnove državnosti", kazao je Pavićević.

On je podsjetio da najtrofejniji crnogorski klub u svojim vitrinama ima šest evropskih trofeja - po dva Lige šampiona i Kupa pobjednika kupova i po jedan IHF Kupa pobjednika kupova i IHF Kupa.

"Ima i šest titula pobjednika Regionalne lige, kao i 30 naslova šampiona države i 23 naslova pobjednika nacionalnog Kupa", kazao je Pavićević.

Share:

Slične vijesti

20.12.2022

Radmila Petrović i u naredne četiri godine na čelu Upravnog odbora

Pročitaj
08.09.2022

"7Nutrition" novi sponzor ŽRK Budućnost Bemax

Pročitaj
03.09.2021

Kompanija "Bemax" novi generalni sponzor kluba

Pročitaj
30.05.2021

Petrović izabrana za članicu Komiteta za ženski rukomet EHF-a

Pročitaj
08.09.2020

U Koprivnicu bez 11 igračica, u sastavu Radmila Petrović i šest juniorki

Pročitaj