Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

23.02.2019

''Tehničkim greškama dozvolili Kopenhagenu da razvija svoju igru''

Odsustvo Đurđine Jauković i činjenica da je Milena Raičević već poslije 20-ak minuta morala van igre, odrazili su se na izdanje tima u Danskoj, a Kopenhagen je potvrdio da je tim koji zna da kažnjava greške protivnika golovima iz kontri, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon poraza (31:20) u četvrtom kolu glavne runde Lige šampiona. Adžić je istakao da su njegove izabranice napravile veliki broj tehničkih grešaka, te da su pokazale nesigurnost u napadu, uz lošu realizaciju sa šest metara. Prve procjene nakon obavljenih pregleda govore da povreda Raičević nije teže prirode, ali će tačna dijagnoza biti poznata nakon dodatnih pregleda koji će biti obavljeni u Podgorici, kazao je Adžić.

- Bilo je teško pripremati se za Kopenhagen bez Jauković, što se i vidjelo. Tehničke greške nijesu karakteristične za nas, niti da ih pravimo u obimu kao što je to bilo danas. Kopenhagen je tim koji maksimalno zna da koristi takve situacije i kažnjava protivnika. Dok je Raičević bila u igri, bilo je mnogo manje grešaka, a nakon njenog izlaska iz igre, bilo ih je mnogo više. Pojavila se i nesigurnost u napadu, pa je Kopenhagen mogao da razvija igru koja mu odgovara. Nije bila dobra ni realizacija sa šest metara, uz sve slabosti koje smo pokazali u napadu i u vraćanju u odbranu. Ovo je iskustvo za igračice koje su dobile priliku nakon Mileninog izlaska i vjerujem da će doprinijeti njihovom razvoju i spremosti da preuzmu odgovornost kada je to neophodno – kazao je Adžić.


Kapiten Milena Raičević je zbog povrede koju je doživjela prilikom nezgodnog pada na rame, morala da napusti igru već u 21. minutu. Prvi pregledi obavljeni su u Kopenhagenu, a preliminarne procjene ljekara su da nije u pitanju teža povreda.

- Vjerujem da povreda neće biti teže prirode. Po povratku u Crnu Goru biće obavljeni dodatni pregledi, ali prve procjene koje smo dobili od danskih doktora su da se ne radi o ozbiljnijoj povredi i da nije stradalo samo rame, već da su u pitanju određeni ligamenti. U pitanju je rame koje je možda i nedovoljno oporavljeno, ali je Milena zahvaljujući sjajnom radu uspjela da ga sačuva i da igra.

Poraz od Kopenhagena praktično, znači i kraj nade da se može osvojiti prvo mjesto u grupi. U preostala dva kola, ''plave'' će se boriti za drugo mjesto sa Rostovom, koji naredne nedjelje stiže u Podgoricu.

- U narednih sedam dana moramo da uradimo sve da se objedinimo i da podignemo samopouzdanje tima i poštovanje za sve ono što spremamo pred svaki duel. U nedjelju ćemo probati da se suprotstavimo Rostovu na najbolji mogući način i to u sastavu koji budemo imali na raspolaganju. Vjerujem da i sastav koji je iznio teret meča u Kopenhagenu nakon Milenine povrede može mnogo bolje nego što je to pokazao danas, a vidjećemo koje djevojke će biti spremne za Rostov i za šta će to biti dovoljnozaključio je Adžić.

Share:

Slične vijesti

21.11.2020

"Mogli smo više, podbacili smo u odbrani"

Pročitaj
20.11.2020

"Đer najveći izazov u svjetskom rukometu, želimo da pružimo dobro izdanje"

Pročitaj
14.11.2020

"Važna pobjeda za plasman u narednu fazu, Pino vjerovatno slomila nos"

Pročitaj
13.11.2020

"Poznajemo i poštujemo Vlčeu, ali želimo pobjedu"

Pročitaj
18.10.2020

"Dva značajna boda u borbi za plasman u osminu finala"

Pročitaj