Liga šampiona

2021-09-11

18:00

Podravka Vegeta

vs

Budućnost

28.09.2019

''Dodir iskustva za povratak Budućnosti''

Kao višegodišnji učesnik Lige šampiona, Budućnost je prošle sezone napravila nekoliko koraka unazad u toku procesa obnove tima, koji je otkrio neke dragulje poput Đurđine Jauković ili Tatjane Brnović. Naslovi se, međutim, teško osvajaju s mladim igračima, a spoj mladih i iskusnih je ono što može donijeti željeni rezultat.

Tako na sajtu Evropskerukometne federacije (EHF) najavljuju novu sezonu našeg kluba, koji 5. oktobra duelom protiv Bresta u Podgorici, otvara 25. uzastopnu sezonu u elitnom takmičenju, po čemu je rekorder zajedno sa slovenačkim Krimom.


Budućnost će postati prvi tim koji je odigrao 250 utakmica u Ligi šampiona, jer su ''plave'' trenutno na brojci od 246, osam više od slovenačkog tima. Sa 136 pobjeda u elitnom takmičenju, najtrofejniji crnogorski klub je poslije Đera (150 pobjeda) najbolji učesnik elitnog takmičenja svih vremena.

''Iskusni trener poput Dragana Adžića znao je da mu treba nešto novo u ekipi za DELO EHF Ligu šampiona. Budućnost je s tom namjerom angažovala, krila Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović iz CSM Bukurešta, što bi trebalo da bude platforma i za crnogorsku reprezentaciju za koju će izazov biti osvajanje medalje na Olimpijskim igrama naredne godine'', navodi se u tekstu.


 „U novu sezonu ulazimo sa izmijenjenim sastavom i šest novih igračica. Puno smo bolji i ambicije moraju da budu veće nego prošle sezone. Naš cilj je plasman na finalni turnir", kazala je kapiten Milena Raičević.

Kao tri glavna pitanja uoči nove sezone, novinar EHF-a navodi to da li je Budućnost dovoljno jaka da se upusti u borbu za trofej, da li će Dragan Adžić ponovo odbranom oduševiti Evropu i da li je dolaskom novih igračica sklopljen napadački mozaik tima.


Navodi se da je Adžić trener sa najdužim stažom od svih kolega u Ligi šampiona, jer je na klupi dvostrukog šampiona Evrope od 2010. godine. Kao prednost tima navodi se činjenica što igračice pričaju istim jezikom, igraju zajedno dugo vremena i znaju što mogu da očekuju od svojih saigračica.

Uz podsjećanje da je Budućnost do trofeja došla zahvaljujući sjajnog odbrani, navodi se očekivanje da će taj segment igre i u novoj sezoni biti ključni adut tima Dragana Adžića. I u posljednje dvije sezone, Budućnost je sa mlađim igračicama bila prepoznatljiva po igri u odbrani, pa se sada sa pojačanjima koja odlično poznaju sistem, očekuje još bolja igra u tom segmentu.


Nakon prošle sezone u kojoj je imala problema u napadu, o čemu svjedoči i prosjek od 23,5 postignutih pogodaka po utakmici, Budućnost je, navodi se u tekstu, već u pripremnim utakmicama pokazala visok napadački potencijal. Protivnici u kontrolnim duelima bili su timovi iz samog vrha evropskog rukometa (Brest, Mec i CSM Bukurešt), a Milena Raičević i saigračice u svakom duelu postigle su najmanje 25 golova.

Invididualno kao najveći adut Budućnost izdvaja se Jovanka Radičević, koja se poslije devet sezona vratila u Podgoricu, a borbeni duh i faktor ''Morače'', izdvajaju se kao timske prednosti, koje bi naše djevojke mogli da odvedu daleko u Ligi šampiona.

Share:

Slične vijesti

28.05.2021

Mehmedović u idealnom timu Lige šampiona

Pročitaj
20.05.2021

Budućnost osvojila 15. trofej pobjednika Kupa Crne Gore

Pročitaj
08.04.2021

"Premašile smo očekivanja u ovoj sezoni, želimo da ostavimo dobar utisak u Đeru"

Pročitaj
13.03.2021

"Hvala mojim djevojkama, volim vas i ponosna sam na vas"

Pročitaj
11.03.2021

"Ako ponovimo izdanje u odbrani, možemo se nadati prolazu među osam najboljih"

Pročitaj