Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

04.10.2019

''Ispunila mi se želja povratkom Jovanke i Majde u Budućnost''

Budućnost respektuje Brest, svjesna kvaliteta rivala, ali želi da novu sezonu Lige šampiona počne pobjedom, kazala je kapiten Milena Raičević. Crnogorski i francuski tim sastaju se u subotu u 19 sati u Sportskom centru ''Morača'' u prvom kolu elitnog takmičenja, na premijeri 25. sezone u konkurenciji najboljih timova Evrope za naš najtrofejniji klub.


Raičević je naglasila da je Budućnost odradila dobar pripremni period i odigrala dobre utakmice.

“To ostaje iza nas, želja nam je da u prvoj utakmici Lige šampiona damo svoj maksimum. Znamo da nemamo utakmica kao naši rivali u grupi, ali navikli smo na to. Vjerujem da ćemo nadomjestiti te nedostatke i kao prethodnih sezona odigrati dobru utakmicu. Definitivno ovo je drugačija sezona od prethodnih, prije svega zbog povrtka Majde Mehmedović i Jovanke Radičević. To je bila odavno moja želja i konačno su mi je ispunili”, kazala je Raičević na konferenciji za novinare.


Raičević je naglasila da je Brest kvalietetniji nego prošle sezone.

“Odigrali smo dvije pripremne utakmice sa njima, u kojima nijesu bile na nivou mečeva sa starta domaćeg prvenstva. Za pobjedu trebaće nam mnogo više nego u pripremnim utakmicama. Vjerujem da smo prije svega mi svjesne toga i da ćemo na taj način i otvoriti”, rekla je Raičević.

Raičević je kazala da Brest ima odličan sastav, sa dosta kvalitetnih igračica.

“Imaju gledano individualno dobru ekipu. Da li će to protiv nas uspjeti da potvrde nijesam sigurna jer smo do sada uspijevali da nađemo recept za nih i vjerujem da ćemo to ponoviti i u subotu”, rekla je Raičević.


Povratnica u podgorički tim Majda Mehmedović kazala je da se uželjela rukometa i dvorane Morača i da jedva čeka da počne meč.

“Kvalitetno smo radile tokom ljeta i spremne dočekujemo start Lige šampiona. Neće nas Brest iznenaditi, sigurna sam da ćemo imati odgovor na njihovu igru. U pripremnom periodu smo igrali dobro, treba da vjerujemo u naš rad i sistem, da dobro počnemo Ligu šampiona i da iz utakmice u utakmicu napredujemo”, rekla je Mehmedović.

Mehmedović smatra da pripremne utakmice nijesu parvo mjerilo kvaliteta nekog tima.

“Očekujem mnogo bolju igru Bresta. Ne osjećam opterećenje zbog meča u ''Morači'', već motiv više da se bori i odigra što bolje”, rekla je Mehmedović.

Ona je istakla da Budućnost ima kvalitet za plasman na finalni turnir.

Budućnost i Brest prošle sezone bili su rivali u grupi Glavne runde. Crnogorski prvak slavio je pred svojim navijačima 23:22, dok je u Brestu bilo neriješeno 22:22.

Subotnji duel u dvorani ''Morača'' počeće u 19 sati.

Agencija MINA

Share:

Slične vijesti

18.12.2023

Sporazumno raskinut ugovor sa Milenom Raičević

Pročitaj
07.11.2023

Raičević do kraja sezone neće biti dio prvog tima Budućnosti

Pročitaj
09.09.2023

"Bitighajm tim koji najviše trči u Ligi šampiona, zaustaviti njihovu tranziciju"

Pročitaj
11.08.2023

Poraz od CSM Bukurešta u drugom pripremnom meču za novu sezonu

Pročitaj
09.08.2023

Poraz od Krima u Ljubljani u prvom pripremnom meču za novu sezonu

Pročitaj