Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

05.10.2019

''Vjerujem da se više nikada neće ponoviti ovakvo izdanje u odbrani''

Energija Budućnosti nije bila na potrebnom nivou, a broj primljenih golova upozorava, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza (35:32) od Bresta na startu Lige šampiona. Adžić je istakao da njegove izabranice nijesu ispoštovale dogovor i da su bile daleko od očekivanog nivoa tokom svih 60 minuta u fazi odbrane, uz očekivanje da se više nikada neće ponoviti ovakvo izdanje njegovog tima u odbrani.

- Čestitam Brestu na sjajnoj igri. Imaju kontinuitet dobrih igara, dok mi nijesmo ispoštovali ono što je dogovoreno. Energija nije bila na potrebnom nivou i moramo da tražimo razloge. Moramo da izađemo jaki iz ovog poraza i nastavimo svojim putem, ne kao večeras, nego boljim izdanjem u Njemačkoj protiv Bitighajma, kako bi vratili publiku za duel protiv Valčee. Nijesmo očekivali ovaj poraz, ali to se dešava u sportu – kazao je Adžić.


Budućnost je bila neprepoznaljiva u odbrani – tim koji je godinama jedan od najboljih u tom segmentu igre primio je čak 35 golova, što je razlog za brigu, istakao je Adžić, koji je protiv Bresta, započeo desetu sezonu na klupi ''plavih'' u elitnom takmičenju.

- Nijesmo ispoštovali apsolutno ništa od onoga što smo dogovorili u odbrani. Svaki trener bi bio presrećan da njegov tim postigne 32 gola, ali broj primljenih pogodaka upozorava. Od prvog do posljednjeg minuta nijesmo bili na nivou, iako smo tokom igre prepoznavali ideje protivnika. Vjerujem da se više nikada neće desiti ovakvo izdanje Budućnosti u odbrani – kazao je Adžić.

I kapiten Milena Raičević istakla je da je loše izdanje u odbrani glavni razlog neočekivanog poraza na startu nove sezone.

- Čestitam Brestu na sjajnoj igri, razočarana sam, prije svega igrom u odbrani. Ako postoji segment koji nas je krasio i po kome smo prepoznatljive, onda je to odbrana. Od početka nijesmo igrale odbranu kako želimo, to nas je koštalo. Moramo da izađemo jače nakon ovog poraza, da popravimo mnogo stvari, kako bi igrale na većem nivou nego što je to bilo večeras – kazala je Raičević.

Share:

Slične vijesti

18.12.2023

Sporazumno raskinut ugovor sa Milenom Raičević

Pročitaj
07.11.2023

Raičević do kraja sezone neće biti dio prvog tima Budućnosti

Pročitaj
09.09.2023

"Bitighajm tim koji najviše trči u Ligi šampiona, zaustaviti njihovu tranziciju"

Pročitaj
11.08.2023

Poraz od CSM Bukurešta u drugom pripremnom meču za novu sezonu

Pročitaj
09.08.2023

Poraz od Krima u Ljubljani u prvom pripremnom meču za novu sezonu

Pročitaj