Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

17.10.2019

''Nemoguće je da izgubimo kada igramo odbranu kako možemo''

Ramniku Valčea je izuzetan rival, koji je snagu pokazao pobjedom brotiv Bukurešta, i Budućnost će, ukoliko želi pobjedu, morati da pruži maksimum, kazao je trener Dragan Adžić. Crnogorski i rumunski šampion odigraće u subotu u 19 sati u Sportskom centru ''Morača'' utakmicu trećeg kola Lige šampiona.

Adžić je kazao da pobjede u međusobnim duelima tokom priprema ne daju jasnu sliku, jer je rumunski tim bio oslabljen neigranjem dvije bitne igračice – Španjolke Frahe Fernandez i Brazilke Samara Da Silve.

“Ti dueli nijesu bili validni za analizu, ali jesu za osjećaj igranja protiv njih. To je klub koji igra po španskom sistemu, koji je nacjenjeniji u savremenom rukometu. Zahtjevne su, imaju izuzetan karakter i njemu moramo suprostaviti naš, sa kontrolom emocija i vođenjem igre onako kako mi želimo. Utakmica sa Bitighajmom je pokazala da možemo da kontrolišemo sve i da pobijedimo velikog rivala, koji je bio bolji od Bukurešta i domionantan je u Rumunskom prvenstvu koje je jedan od najačih u Evropi”, kazao je Adžić na konferenciji za novinare.


On je istakao da će Ramniku Valčea biti izuzetna provjera koliko su rukometašice Budućnosti spremne da daju za svoj klub.

“Odbrana je ključ igre Budućnosti i nemoguće je da izgubimo utakmicu kada igramo odbranu kako mi možemo. Ni ovu, ni bilo koju sljedeću. Posljedica dobre odbrane biće i laki golovi, kontre i polukontre, pozicioni napad”, kazao je Adžić.

On je naglasio da podgoričke rukometašice ne treba da se bave ničim osim onim što je u tom trenutku ispred njih.

“Moramo da razmišljamo samo o prvom narednom protivniku i budemo skoncentrisani samo na tu utakmicu. Da grizemo do kraja i u svakom trenutku damo svoj trenutni maksimum. Tada je sve na nama“, rekao je Adžić.

Biće to duel timova koji imaju polovičan učinak nakon dva kola elitnog takmičenja. Budućnost je na startu red svojim navijačima izgubila od Bresta, dok je u drugom kolu u gostima pobijedila Bitighajm.

Rumunski tim je upisao pobjedu protiv Bitighajma, ali je u prošlom kolu doživio ubjedljiv poraz na gostovanju Brestu (37:24).

Podgorički i klub iz Valčee do sada su odigrali deset međusobnih duela, a oba su ostvarila po pet pobjeda.

Posljednje međusobne duele, crnogorski i rumunski šampion odigrali su u sezoni 2011/12 u kojoj je Budućnost osvojila prvi trofej Lige šampiona. Generacija koju je predvodila Bojana Popović u Rumuniji je slavila 34:24, dok je u Podgorici bilo 31:25.

Duel u dvorani ''Morača'' počeće u 19 sati.

U prvom meču trećeg kola, Bitighajm u subotu (15.15 sati) dočekuje Brest.

Agencija MINA

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

21.11.2020

"Mogli smo više, podbacili smo u odbrani"

Pročitaj
20.11.2020

"Đer najveći izazov u svjetskom rukometu, želimo da pružimo dobro izdanje"

Pročitaj
14.11.2020

"Važna pobjeda za plasman u narednu fazu, Pino vjerovatno slomila nos"

Pročitaj
13.11.2020

"Poznajemo i poštujemo Vlčeu, ali želimo pobjedu"

Pročitaj
18.10.2020

"Dva značajna boda u borbi za plasman u osminu finala"

Pročitaj