Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

09.11.2019

''Sve kreće iz jake odbrane''

Brest je pokazao kvalitet u Ligi šampiona i francuskom prvenstvu, ali je i Budućnost u usponu forme nakon poraza na startu elitnog takmičenja, kazala je desno krilo Jovanka Radičević, koja ističe da naše šampionke s nestrpljenem očekuju duel pretposljednjeg, petog kola grupne faze Lige šampiona. Iako respektuju protivnika, izabranice Dragana Adžića vjeruju da mogu do pobjede u Brestu, kojom bi se revanširale francuskom timu za poraz u Podgorici, ali i obezbijedile da glavnu rundu započnu sa šest od mogućih osam bodova.

- Brest je u svim dosadašnjim mečevima pokazao izuzetnu formu, kao i mi, jer smo se od te prve utakmice uzdigle kroz duele sa Valčeom i Bitighajmom. Dokazale smo kvalitet, samo što pravo lice nijesmo pokazale na premijeri. Kvalitetnom odbranom, smirenim i strpljivim napadom, sa Milenom i Marinom, možemo do pobjede u Brestu - kazala je Radičević.


Brest je uz aktuelnog šampiona Evrope – Đer, pokazao najviše u dosadašnjem dijelu Lige šampiona u kojoj ima maksimalan učinak i u kojoj ima prosjek od 35,7 postignutih golova po meču. Jasno je dakle, što će biti ključno za dobar rezultat u Francuskoj.

- Najvažnije da poštujemo principe, dogovore i odbranu. Sve kreće iz jake odbrane.

Da je sve lakše kada je odbrana na visokom nivou pokazala su prethodna tri duela u elitnom takmičenju – ''plave'' su savladale njemački Bitigajm, potom dva puta rumunsku Ramniku Vlčeu, pa i sada žele da zahvaljujući tom adutu dođu do dobrog rezultata.

- Sve je do glave. Nama se desio šamar i osvijestio nas je.

U prvom međusobnom duelu, Brest je slavio 35:32, a najviše problema odbrani našeg tima zadala je Ana Gros koja je postigla sedam golova.

- Oslobodila se u igri, postala je veći kreativac nego što je prije bila, kada je važila za beka šutera. Pokazala je kod nas kakav ima kvalitet, a mi smo joj dozvolile. Vjerujem da ćemo je zaustaviti – zaključila je Radičević.

Brest je na otvaranju nove sezone iznenadio i slavio u ''Morači'' (35:32), ali su naše šampionke nakon toga uhvatile pravi ritam i vezale tri pobjede, a nakon posljednje koju su ostvarile na jednom od najtežih gostovanja u Evropi protiv rumunske Ramniku Vlčee, u odličnom raspoloženju dočekuju duel u Francuskoj.

Izabranice Dragana Adžića žele da se revanširaju francuskom timu za poraz u prvom međusobnom duelu, a pobjeda bi bila zlata vrijedna i zbog činjenice da bi u tom slučaju u glavnu rundu prenijele šest od maksimlanih osam bodova.

Sigurno je međutim, da zadatak neće biti nimalo lak, imajući u vidu to da je Brest, uz aktuelnog šampiona Evrope – Đer, jedini  tim koji ima maksimalan učinak u Ligi šampiona ove sezone. Sjajnu formu, naredni protivnik našeg tima potvrdio je i nedavnom pobjedom (29:28) protiv Meca, najvećeg rivala u francuskom prvenstvu.

Nedjeljni duel u Brestu počinje u 15 sati.

U drugom meču petog kola, Bitighajm dočekuje Ramniku Vlčeu.

Share:

Slične vijesti

08.04.2021

"Premašile smo očekivanja u ovoj sezoni, želimo da ostavimo dobar utisak u Đeru"

Pročitaj
13.03.2021

"Hvala mojim djevojkama, volim vas i ponosna sam na vas"

Pročitaj
05.03.2021

"Spremne smo za najvažniji dio sezone"

Pročitaj
07.02.2021

Dobro izdanje u prvom poluvremenu, u nastavku bez snage da se iznenadi CSKA

Pročitaj
29.01.2021

Loš početak meča, bolje izdanje u nastavku i poraz od Đera

Pročitaj