Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

10.01.2020

Turnir Regionalne lige u Ljubljani prvi izazov u 2020.

Ljubljana će od petka do nedjelje biti domaćin turnira Regionalne lige, na kome će pored domaćina Krima, nastupiti Budućnost i Jagodina.

Za naše šampionke, ali i Krim, biće to dobre provjere pred početak glavne runde Lige šampiona u kojoj ih očekuje i međusobni duel u okviru grupe 2.

''Plave'' u Ljubljanu putuju u srijedu, u glavnom gradu će odraditi zajednički trening sa Krimom, a u subotu i nedjelju ih očekuju okršaji protiv Jagodine i slovenačkog šampiona.


- Dogovorili smo tri zajednička treninga sa Krimom, odigraćemo dva duela Regionalne lige i to će biti dragocjeno i korisno iskustvo. Sve djevojke su spremne i dobra vijest je da idemo u kompletnom sastavu. Očekujem Krim u dobrom sastavu, jer im se oporavilo nekoliko igračica, tako da je to dobra prilika da vidimo što nas očekuje u duelima protiv tog protivnika u glavnoj rundi Lige šampiona. Želimo da iskoristimo boravak u Ljubljani na najbolji način, a da se nakon toga u potpunosti okrenemo analizi onoga što nas očekuje u nastavku Lige šampiona – kaže trener Dragan Adžić u najavi turnira u Ljubljani.

Nakon Svjetskog prvenstva prvenstva u Japanu koje je naša reprezentacija završila 13. decembra, te kratkog odmora koje su dobile igračice koje su nastupile u ''zemlji izlazećeg sunca'', izabranice Dragana Adžića su tri dana prije kraja godine, počele pripreme za nastavak izazova u Ligi šampiona.

U Podgorici su Milena Raičević i saigračice radile pod budnim okom kondicionih trenera Maje Ivanović i Tanje Šarenac, a Adžić je zadovoljan činjenicom da su urađena detaljna testiranja koja su osnov za kvalitetnu pripremu rada u nastavku sezone.

- Nijesmo bili zajedno od 17. novembra i bilo je važno da provjerimo fizičku spremu svih djevojaka, kako bi mogli da napravimo kvalitetan plan rada do kraja sezone. Na taj način želimo da ujednačimo nivo pripremljenosti svih igračica, kako onih koje su bile na Svjetskom prvenstvu, tako i onih koje su ostale u Podgorici, u nadi da do sredine januara, možemo da ujednačimo njihov nivo forme. Zdravstveni bilten je trenutno dobar, pozitivni su i rezultati svih testiranja, pa sve ukazuje na to da se kvalitetno radilo u proteklom periodu i da ćemo spremno dočekati nastavak Lige šampiona – zaključio je Adžić.

Nakon četiri odigrana meča, Budućnost ima maksimalan učinak u Regionalnoj ligi i osam bodova.

Nastavak izazova u Ligi šampiona, izabranice Dragana Adžića očekuje 25. januara kada u Podgoricu stiže švedski Savehof. Rivali u grupi su još aktuelni šampion Evrope – Đer i slovenački Krim.

TURNIR REGIONALNE LIGE

Ljubljana, Mala dvorana SC ''Stožice''

Petak, 10. januar

Krim – Jagodina (18.40)

Subota, 11. januar

Jagodina – Budućnost (16.00)

Nedjelja, 12. januar

Krim – Budućnost (14.30)

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

10.06.2024

U nedjelju Festival mini rukometa za djevojčice

Pročitaj
06.06.2024

Budućnost Bemax jedan od devet sigurnih učesnika EHF Lige šampiona

Pročitaj
03.06.2024

Predstavljamo vam sastav tima za sezonu 2024/25

Pročitaj
23.05.2024

Klara Monti Danijelson osmo pojačanje za narednu sezonu

Pročitaj
21.05.2024

Budućnost Bemax osvojila novu duplu krunu

Pročitaj