Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

22.02.2020

“Izdanje u drugom poluvremenu je ono što želimo da gledamo od Budućnosti“

Izdanje tima u prvom poluvremenu bilo je donekle i očekivano, a ono što su igračice prikazale u drugih 30 minuta je ono što želimo da gledamo, jer je to energija koju treba zadržati i nadograditi u narednim utakmicama, kazao je trener Budućnost Dragan Adžić nakon pobjede (33:24) protiv Savehofa u četvrtom kolu glavne runde Lige šampiona. Treća pobjeda u glavnoj rundi osigurala ja našim šampionkama poziciju broj 3 u grupi, uoči velikog izazova koji slijedi narednog vikenda – duela protiv šampiona Evrope, Đera. Na duel protiv velikog rivala, Budućnost gleda kao na okršaj četvrtfinala, a na isti način je pripremala i odigrala i prvi međusobni duel u Mađarskoj, kazao je Adžić.

 

- Ne mogu da kažem da nijesam očekivao ovakvo izdanje u prvom poluvremenu, imajući u vidu to da smo imali dug put do Švedske i da nijesmo na najbolji način odradili jučerašnji trening. Ekipi je bilo potrebno vrijeme da se aktivira i dođe do radne temperature, iako nema govora o potcjenjivanju, ali u pitanju je potreba da se nakon 30 minuta, dođe do našeg nivoa igre. Izdanje u drugom poluvremenu je ono što želimo da gledamo, to je energija koju treba da zadržimo i nadogradimo u narednim utakmicama. Ostvarili smo cilj i osigurali treće mjesto u grupi, što je maksimum imajući u vidu broj bodova koje smo prenijeli iz glavne runde – kazao je Adžić. 

Pobjedom u Švedskoj osigurano je treće mjesto u grupi i napravljena lijepa uvertira za veliki izazov koji slijedi narednog vikenda. U Podgoricu stiže aktuelni šampion Evrope – Đer, a dueli protiv mađarskog velikana posljednjih godina imaju posebnu težinu.

 

- Sa osiguranim trećim mjestom u grupi, okrećemo se duelu protiv velikog protivnika. Želimo da se probamo i protiv jednog od najjačih timova u Evropi i da ispravimo neke greške koje su nam se dešavale u prvom međusobnom duelu u Mađarskoj. Prvu utakmicu protiv Đera smo pripremali i odigrali kao da je u pitanju duel četvrtfinala u gostima, dok se sada spremamo za revanš pred našim navijačima. Izvjesno je da Marina Rajčić neće biti spremna, ali vjerujem da će se Majda Mehmedović pridružiti timu tokom sedmice i da će biti na raspolaganju za duel protiv šampiona Evrope – zaključio je Adžić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

21.11.2020

"Mogli smo više, podbacili smo u odbrani"

Pročitaj
20.11.2020

"Đer najveći izazov u svjetskom rukometu, želimo da pružimo dobro izdanje"

Pročitaj
14.11.2020

"Važna pobjeda za plasman u narednu fazu, Pino vjerovatno slomila nos"

Pročitaj
13.11.2020

"Poznajemo i poštujemo Vlčeu, ali želimo pobjedu"

Pročitaj
18.10.2020

"Dva značajna boda u borbi za plasman u osminu finala"

Pročitaj