Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

28.02.2020

“Đer je izazov i praznik, fenomenalna priprema za četvrtfinale“

Budućnost i Đer u nedjelju u ,,Morači” igraju derbi petog kola glavne runde Lige šampiona. Biće to duel dvostrukog i petostrukog šampiona Evrope i nastavak jednog od najvećih rivalstava u evropskom rukometu. Povodom predstojećeg meča održana je konferencija za novinare na kojoj je trener Dragan Adžić iznio očekivanja i želju da navijači dođu u većem broju i podrže djevojke u, kako je kazao, najvećem izazovu i prazniku rukometa.

 

- Đer je fenomenalna priprema za četvrtfinale, a sam meč sa šampionom je izazov i praznik. Želio sam u ovoj fazi da igramo sa njim - rekao je Adžić.

 

Adžić smatra da je Đer trenutno na nivou sa prethodna dva završna turnira Lige šampiona, iako je u glavnoj fazi iskazao mnoge slabosti, konkretno u duelima sa Brestom.

 

- Bili su u objektivnoj krizi obzirom na mjesece i mjesece bez poraza. Normalno je u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona da osjete preveliku sigurnost i malo da opuste. Nama će u suštini najjači Đer, u svakom pogledu, najviše pomoći. Prije svega dobićemo što više informacija pred najvažnije aprilske mečeve, ali i reprezentacija, jer četiri najbolje Norvežanke, koje će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, nastupaju za Đer. Naša želja je da šampion bude na nivou, mi na još većem i zadržimo stabilnost u odbrani iz prve utakmice u Đeru. Mislim da sve možemo i sve zavisi od nas. 

Budućnost je u glavnoj rundi zabilježila samo poraz upravo od šampiona. ,,Plave” su bile bolje od Savehofa dva puta i kod kuće od Krima. U gostujućem duelu u Švedskoj i sa slovenačkim predstavnikom, bilo je oscilacija.

 

- Teoretski se ne bi mogli vratiti protiv Đera sa oscilacijama kakve su bile nakon ,,plus 8” sa Krimom ili Savehofom do odmora. Vjerujem da ih nećemo imati i vjerujem da će nas Đer držati u fokusu do kraja. Bitno nam je da vdimo gdje smo u odnosu na utakmicu u Đeru. Znamo tačno kako dalje do četvrtfinala - istakao je Adžić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

21.11.2020

"Mogli smo više, podbacili smo u odbrani"

Pročitaj
20.11.2020

"Đer najveći izazov u svjetskom rukometu, želimo da pružimo dobro izdanje"

Pročitaj
14.11.2020

"Važna pobjeda za plasman u narednu fazu, Pino vjerovatno slomila nos"

Pročitaj
13.11.2020

"Poznajemo i poštujemo Vlčeu, ali želimo pobjedu"

Pročitaj
18.10.2020

"Dva značajna boda u borbi za plasman u osminu finala"

Pročitaj