Kup Crne Gore 2020/21

2021-05-20

14:30h

ŽRK Budućnost

vs

RK Levalea 2010

19.06.2020

Poznat spisak učesnika Lige šampiona, žrijeb 1. jula

Poznat je spisak učesnika DELO EHF Lige šampiona za sezonu 2020/21, nakon što je Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) donio odluku o timovima kojima će biti dodjeljene specijalne pozivnice za učešće u elitnom takmičenju.

 

Na osnovu brojnih kriterijuma, kao što su između ostalog dvorana, posjeta na utakmicama, rezultati u prethodnim takmičenjima pod okriljem EHF-a i TV prava, EHF je odlučio da specijalne pozivnice dobiju CSM Bukurešt, FTC, Brest, CSKA, Krim Merkator, Podravka i Bitighajm.

 

Pet timova ostalo je bez specijalne pozivnice za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, s tim da su Banik Most i Storhamar određeni kao zamjene, odnosno timovi koji će nastupiti u Ligi šampiona u slučaju otkazivanja nekog od klubova koji su trenutno na spisku učesnika.

 

Ranije je objavljeno da je Budućnost jedan od devet timova koji imaju zagarantovano mjesto u Ligi šampiona. Osim dvostrukog šampiona Evrope, na listi sigurnih učesnika od ranije su Esbjerg, Odenze, Đer, Mec, Borusija Dortmund, Vajpers, Vlčea i Rostov Don.

 

To znači da će u novoj sezoni Lige šampiona nastupiti pet nekadašnjih osvajača najvažnijeg trofeja u evropskom rukometu – pored Budućnosti, to su Đer, Podravka, CSM Bukurešt i Krim Merkator.

 

Žrijeb za grupnu fazu biće obavljen 1. jula u Beču. Biće određeni sastavi dvije grupe sa po osam timova. Dva prvoplasirana tima iz obje grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će trećeplasirani, četvrtoplasirani, petoplasirani i šestoplasirani timovi razigravati za prolaz među osam najboljih.

 

Početak grupne faze planiran je za 12/13. septembar.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

06.05.2021

Levalea 2010 protivnik u finalu Kupa Crne Gore

Pročitaj
11.04.2021

"Htjele smo na ovakav način da završimo Ligu šampiona"

Pročitaj
11.04.2021

"Za mnoge od nas ovo je bila posljednja utakmica u dresu Budućnosti"

Pročitaj
10.04.2021

Budućnost ponosno završila učešće u Ligi šampiona

Pročitaj
09.04.2021

"Želimo da odigramo hrabro i jako u Đeru"

Pročitaj