Liga šampiona

2021-09-11

18:00

Podravka Vegeta

vs

Budućnost

01.07.2020

"U novoj sezoni 11 timova želi plasman na finalni turnir, među njima je i Budućnost"

Novi sistem takmičenja u Ligi šampiona je izuzetno afirmativan za rukomet, jer se podiže konkurentnost, a svi timovi će imati više utakmica, što je posebno značajno za Budućnost, kazao je trener Dragan Adžić nakon žrijeba u Beču, koji je za protivnike u grupnoj fazi odredio Ramniku Vlčeu, Đer, Borusiju Dortmund, CSKA, Brest, Odenze i Podravku.

 

- Novi sistem takmičenja i nove ekipe u Ligi šampiona su izuzetno afirmativni za rukomet. Na ovaj način se podiže konkurentnost rukometa, svi timovi imaju više utakmica, pa ćemo tako već u septembru odigrati tri meča, što je nama posebno značajno, jer nemamo domaće prvenstvo. I svim ostalim timovima će bez sumnje, odgovarati ovaj sistem takmičenja, jer se to pokazalo kao pun pogodak i u Ligi šampiona za rukometaše. Raduje me ovaj korak EHF-a i vjerujem da ćemo biti spremni u septembru, uz očekivanje da ćemo igrati u normalnim uslovima i da će putovanja biti moguća zbog situacije širom planete usljed pandemije virusa COVID-19 – kazao je Adžić.

 

„Plave“ će od početka sezone igrati jake mečeve protiv rivala koje odlično poznaju.

 

- Vlčea, Đer i Brest su bili u istom dijelu „kostura“ sa nama i u prethodnoj sezoni Lige šampiona, bili među osam najboljih i borili se za plasman na finalni turnir, njihov kvalitet je neupitan. Borusija je debitant u Ligi šampiona, a sa Odenzeom i Podravkom imamo iskustvo igranja velikog broja mečeva. CSKA je novoformirana ekipa, bili su treći u Rusiji i izuzetno su se pojačali, pa je sigurno da će biti konkurentni i da imaju ambiciju da napadnu finalni turnir. Imaju kvalitetan sastav i biće izuzetan protivnik. U novoj sezoni 11 ekipa ima ambiciju da se nađe na finalnom turniru, a među njima je naravno i Budućnost – kazao je Adžić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

23.07.2021

Bruna Zrnić treće pojačanje za narednu sezonu

Pročitaj
21.07.2021

"Lavice" u nedjelju počinju nastup na Igrama, na spisku pet igračica Budućnosti

Pročitaj
03.07.2021

U Ligi šampiona nema lakih rivala, radujemo se velikom izazovu

Pročitaj
02.07.2021

"Plave" u grupi sa Brestom, FTC-om i CSM Bukureštom

Pročitaj
02.07.2021

Ilda Kepić nova igračica Budućnosti

Pročitaj