Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

01.07.2020

"U novoj sezoni 11 timova želi plasman na finalni turnir, među njima je i Budućnost"

Novi sistem takmičenja u Ligi šampiona je izuzetno afirmativan za rukomet, jer se podiže konkurentnost, a svi timovi će imati više utakmica, što je posebno značajno za Budućnost, kazao je trener Dragan Adžić nakon žrijeba u Beču, koji je za protivnike u grupnoj fazi odredio Ramniku Vlčeu, Đer, Borusiju Dortmund, CSKA, Brest, Odenze i Podravku.

 

- Novi sistem takmičenja i nove ekipe u Ligi šampiona su izuzetno afirmativni za rukomet. Na ovaj način se podiže konkurentnost rukometa, svi timovi imaju više utakmica, pa ćemo tako već u septembru odigrati tri meča, što je nama posebno značajno, jer nemamo domaće prvenstvo. I svim ostalim timovima će bez sumnje, odgovarati ovaj sistem takmičenja, jer se to pokazalo kao pun pogodak i u Ligi šampiona za rukometaše. Raduje me ovaj korak EHF-a i vjerujem da ćemo biti spremni u septembru, uz očekivanje da ćemo igrati u normalnim uslovima i da će putovanja biti moguća zbog situacije širom planete usljed pandemije virusa COVID-19 – kazao je Adžić.

 

„Plave“ će od početka sezone igrati jake mečeve protiv rivala koje odlično poznaju.

 

- Vlčea, Đer i Brest su bili u istom dijelu „kostura“ sa nama i u prethodnoj sezoni Lige šampiona, bili među osam najboljih i borili se za plasman na finalni turnir, njihov kvalitet je neupitan. Borusija je debitant u Ligi šampiona, a sa Odenzeom i Podravkom imamo iskustvo igranja velikog broja mečeva. CSKA je novoformirana ekipa, bili su treći u Rusiji i izuzetno su se pojačali, pa je sigurno da će biti konkurentni i da imaju ambiciju da napadnu finalni turnir. Imaju kvalitetan sastav i biće izuzetan protivnik. U novoj sezoni 11 ekipa ima ambiciju da se nađe na finalnom turniru, a među njima je naravno i Budućnost – kazao je Adžić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

13.03.2024

Kardoso de Kastro na kraju sezone napustiće redove Budućnosti Bemax

Pročitaj
07.03.2024

Sakura Hauge naredne sezone čuva gol Budućnosti Bemax

Pročitaj
29.02.2024

Aisatu Kujate šesto pojačanje za narednu sezonu

Pročitaj
27.02.2024

Dženi Karlson nova igračica Budućnosti Bemax

Pročitaj
18.02.2024

Ubjedljiv poraz na oproštaju od EHF Lige šampiona

Pročitaj