Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

17.07.2020

Arenhart: Imam velike snove, kao i Budućnost, radujem se izazovu

Drugo pojačanje Ženskog rukometnog kluba Budućnost za narednu sezonu stiglo je u Podgoricu – nakon francuske reprezentativke Alison Pino, i brazilska golmanka Barbara Arenhart je doputovala u glavni grad naše države i zadužila dres sa brojem 12 koji će nositi u naredne dvije sezone.

 

- Budućnost je klub koji je poznat širom svijeta i za mene je čast što sam postala dio takvog kolektiva čiji dres ću nositi naredne dvije sezone. S nestrpljenjem očekujem da se upoznam sa svim djevojkama i da počnemo saradnju kako bi ostvarili velike rezultate. Imam velike snove, kao i klub, pa se radujem izazovima koji su pred nama – kazala je Arenhart, koja u redove dvostrukog šampiona Evrope stiže iz mađarskog Vacija. 

Osim Pino i Arenhart, pojačanja za narednu sezonu su reprezentativka Srbije Andrea Lekić i mlada Ruskinja Valerija Maslova.

 

Nakon uvodne faze priprema koju su Pino i mlađe igračice odradile u Podgorici, „plave“ u ponedjeljak u Kolašinu počinju za uigravanjem za novu sezonu.

 

Ukoliko epidemiološka situacija u Evropi to bude dozvoljavala, planirano je da dvostruke šampionke Evrope novu sezonu u Ligi šampiona otvore 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici. 

Inače, 33-godišnja golmanka Barbara Arenhart najveći uspjeh u karijeri ostvarila je sa brazilskom reprezentacijom, sa kojom je 2013. godine postala prvak svijeta na šampionatu u Srbiji, na kojem je proglašena za najbolju čuvarku mreže.

 

Prvi evropski klub za koji je nastupala Arenhart bio je španski Sagunto za koji je nastupala od 2007. do 2010. godine. Nakon toga je sezonu bila u norveškom Bjasenu, u Hipu se zadržala tri godine, a po jednu sezonu provela je u rumunskom Baja Mareu i danskom Nikobing Falsteru.

 

Najveće uspjehe ostvarila je sa Hipom, sa kojim je osim tri titule prvaka Austrije, osvojila i trofej Kupa pobjednika kupova 2013. godine.

 

Od 2016. godine je golmanka mađarskog Vacija, trenutno šestoplasiranog tima mađarskog prvenstva, koji je ove sezone nastupao u EHF kupu.

Share:

Slične vijesti

07.03.2021

"Dobili smo samo prvo poluvrijeme, biće teško u Budimpešti"

Pročitaj
29.01.2021

"Veliki broj tehničkih grešaka na početku meča razlog poraza od Đera"

Pročitaj
23.01.2021

Sjajno izdanje i velika pobjeda protiv Odenzea

Pročitaj
22.01.2021

"Odenze je sjajan tim, ali želimo da pružimo maksimum i odigramo dobar meč"

Pročitaj
10.10.2020

Remi protiv Bresta, prvi bod u Ligi šampiona ove sezone

Pročitaj