Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

20.07.2020

"Plave" počele pripreme, prve dvije sedmice u Kolašinu

Rukometašice Budućnosti počele su pripreme za novu sezonu – izabranice Dragana Adžića okupile su se u Podgorici i otputovale u Kolašin, gdje će trenirati prve dvije sedmice.

 

Nakon što su igračice i stručni štab odradile test na corona virus i dobile negativan rezultat, „plave“ su u dobrom raspoloženju otputovale u grad pod Bjelasicom, gdje bi uskoro trebalo da im se pridruže reprezentativka Srbije Andrea Lekić i Ruskinja Valerija Maslova, koje očekuju rezultat testa na corona virus koji su radile u svojim zemljama. 

- Djevojke su vrijedno radile od sredine marta i prekida sezone usljed pandemije COVID-19 u uslovima koji su bili propisani i u kojima je bio moguć rad. To samo nastavili u maju kada su se stekli uslovi za nastavak rada. Sve djevojke koje su stigle kao pojačanja su blagovremeno dobile program rada, upoznali ih sa načinom rada i vjerujem da smo i tu neke prve korake napravili na pravi način. Najvažnije je da su sve djevojke zdrave, očekujemo dolazak Lekić i Maslove, koje očekuju rezultat testiranja na corona virusa, nakon čega mogu da krenu za Crnu Goru. Vjerujem da će sezona početi kako je planirano, odnosno sredinom septembra – kazao je trener Dragan Adžić.

 

Poznat je i plan rada u Kolašinu, a otpala je mogućnost da dvostruke šampionke Evrope krajem jula ili početkom avgusta odigraju prijateljske duele protiv slovenačkog Krima. Ukoliko situacija sa corona virusom to dozvoli, Budućnost će krajem avgusta u Mecu odigrati duele protiv istoimenog francuskog tima. 

- Za pojedine djevojke ovo je početak zajedničkog rada, a za mlađe i Pino samo nastavak rada, jer su već dvije sedmice u trenažnom procesu. U prvoj sedmici ćemo raditi na tome da čitav tim dovedemo na isti nivo, a da od naredne krenemo u još jačem ritmu. Nakon fokusa na kondiciji u proteklom periodu, sada se okrećemo rukometu i povezivanju tima, jer imamo dosta novih igračica, posebno na poziciji bekova – zaključio je Adžić. 

Ukoliko epidemiološka situacija u Evropi to bude dozvoljavala, planirano je da dvostruke šampionke Evrope novu sezonu u Ligi šampiona otvore 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici. 

- Okupile smo se poslije duže vremena, to je i najvažnije, jer situacija nije nimalo povoljna. Vjerujem da ćemo u Kolašinu uspjeti da odradimo sve što je planirano, odluka kluba je odlična jer ćemo na miru biti u prilici da se pripremamo. Nadamo se početku sezonu kako je i planirano. Grupa u Ligi šampiona je teška, igra se u novom sistemu takmičenja, svaka utakmica je izazov za sebe i moraćemo maksimalno da se pripremimo za svakog rivala. Sistem je teži nego ranije zbog čega će nam biti potrebna bolja priprema nego prethodnih sezona. Prioritet svih timova, pa i naš je da osvojimo jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u četvrtfinale – kazala je kapiten Milena Raičević.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

25.03.2023

Dostojanstven oproštaj od EHF Lige šampiona

Pročitaj
25.03.2023

"Parirale smo im do posljednjih pet minuta, ponovile su se greške iz prvog meča"

Pročitaj
24.03.2023

"Da u revanšu odigramo najbolje što možemo"

Pročitaj
23.03.2023

"Nijesmo iskoristile priliku u prvom meču, odigraćemo bolje u Mađarskoj"

Pročitaj
22.03.2023

"Plave" u subotu gostuju FTC-u u drugom meču osmine finala

Pročitaj