Liga šampiona

2021-09-11

18:00

Podravka Vegeta

vs

Budućnost

10.08.2020

"Plave" nastavile pripreme za novu sezonu

Pripreme Budućnosti za novu sezonu nastavljene su treningom u dvorani „Verde“. Nakon isteka obaveznog roka za samoizolaciju koji je propisan od strane Instituta za javno zdravlje, trening su odradile igračice koje su dobile negativan test na corona virus, kao i one kojima je istekao 14-dnevni period od trenutka dobijanja pozitivnog testa, a koje u posljednja tri dana nemaju simptoma.

 

Prvi slučaj corona virusa u ŽRK Budućnost potvrđen je 25. jula, nakon čega su prekinute pripreme u Kolašinu, a igračice i stručni štab otišli u samoizolaciju kako bi se ispoštovale mjere Instituta za javno zdravlje u cilju sprječavanja daljeg širenja corona virusa. 

Nakon što su se stekli uslovi i ispoštovale mjere nadležnih institucija, odlučeno je da pripreme budu nastavljene 10. avgusta, a očekuje se da ekipa uskoro bude kompletna, nakon što obavezni rokovi za samoizolaciju, budu istekli i ostalim igračicama koje su bile pozitivne na novi corona virus.

 

- Radujemo se da smo ponovo na okupu. Ispoštovali smo naravno mjere koje su propisane za ovakve situacije u našoj državi. Djevojke koje su dobile dozvole su danas na treningu i polako se vraćamo normalnom radu. Ostale će se pridružiti treninzima kada im to budu dozvolili doktori. Nadamo se da ćemo  u periodu pred nama  uspjeti da imamo kontinuitet rukometnih treninga, te da ćemo se dobro sačuvati i time doći u priliku da igramo Ligu šampiona i da kroz to takmičenje gradimo formu i uigranost tima. Sve djevojke su sada u Crnoj Gori i nadam se da ćemo uskoro biti kompletni, kako bi dostigli nivo koji je potreban – kazao je trener Dragan Adžić. 

- Nakon 14 dana samoizolacije napokon počinjemo sa rukometnim treninzima. Izuzetno se radujemo i nadamo da će u narednom periodu sve biti onako kako želimo, jer već zaostajemo za drugim ekipama. Međutim, nadam se da će ishod u narednim danima kada je u pitanju zdravlje, biti krajnje pozitivan. Od početka priprema nijesmo odradile trening u kompletnom sastavu, sigurno da je period koji smo proveli kod kuće ostavio traga na fizičku spremnost, tako da se opet vraćamo par koraka unazad – kazala je Andrea Lekić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

23.07.2021

Bruna Zrnić treće pojačanje za narednu sezonu

Pročitaj
21.07.2021

"Lavice" u nedjelju počinju nastup na Igrama, na spisku pet igračica Budućnosti

Pročitaj
03.07.2021

U Ligi šampiona nema lakih rivala, radujemo se velikom izazovu

Pročitaj
02.07.2021

"Plave" u grupi sa Brestom, FTC-om i CSM Bukureštom

Pročitaj
02.07.2021

Ilda Kepić nova igračica Budućnosti

Pročitaj