Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

10.08.2020

"Plave" nastavile pripreme za novu sezonu

Pripreme Budućnosti za novu sezonu nastavljene su treningom u dvorani „Verde“. Nakon isteka obaveznog roka za samoizolaciju koji je propisan od strane Instituta za javno zdravlje, trening su odradile igračice koje su dobile negativan test na corona virus, kao i one kojima je istekao 14-dnevni period od trenutka dobijanja pozitivnog testa, a koje u posljednja tri dana nemaju simptoma.

 

Prvi slučaj corona virusa u ŽRK Budućnost potvrđen je 25. jula, nakon čega su prekinute pripreme u Kolašinu, a igračice i stručni štab otišli u samoizolaciju kako bi se ispoštovale mjere Instituta za javno zdravlje u cilju sprječavanja daljeg širenja corona virusa. 

Nakon što su se stekli uslovi i ispoštovale mjere nadležnih institucija, odlučeno je da pripreme budu nastavljene 10. avgusta, a očekuje se da ekipa uskoro bude kompletna, nakon što obavezni rokovi za samoizolaciju, budu istekli i ostalim igračicama koje su bile pozitivne na novi corona virus.

 

- Radujemo se da smo ponovo na okupu. Ispoštovali smo naravno mjere koje su propisane za ovakve situacije u našoj državi. Djevojke koje su dobile dozvole su danas na treningu i polako se vraćamo normalnom radu. Ostale će se pridružiti treninzima kada im to budu dozvolili doktori. Nadamo se da ćemo  u periodu pred nama  uspjeti da imamo kontinuitet rukometnih treninga, te da ćemo se dobro sačuvati i time doći u priliku da igramo Ligu šampiona i da kroz to takmičenje gradimo formu i uigranost tima. Sve djevojke su sada u Crnoj Gori i nadam se da ćemo uskoro biti kompletni, kako bi dostigli nivo koji je potreban – kazao je trener Dragan Adžić. 

- Nakon 14 dana samoizolacije napokon počinjemo sa rukometnim treninzima. Izuzetno se radujemo i nadamo da će u narednom periodu sve biti onako kako želimo, jer već zaostajemo za drugim ekipama. Međutim, nadam se da će ishod u narednim danima kada je u pitanju zdravlje, biti krajnje pozitivan. Od početka priprema nijesmo odradile trening u kompletnom sastavu, sigurno da je period koji smo proveli kod kuće ostavio traga na fizičku spremnost, tako da se opet vraćamo par koraka unazad – kazala je Andrea Lekić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

18.02.2024

Ubjedljiv poraz na oproštaju od EHF Lige šampiona

Pročitaj
17.02.2024

"Očekivani su promašaji i oscilacije, ali je nedostajala želja igračica da se bore za klub"

Pročitaj
16.02.2024

"Očekuje nas teško gostovanje, da odigramo što bolju utakmicu"

Pročitaj
15.02.2024

"Očekuje nas težak duel sa ekipom koja dosta trči i dobra je u tranziciji"

Pročitaj
14.02.2024

"Plave" gostuju Bitighajmu u posljednjem meču u EHF Ligi šampiona

Pročitaj