Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

13.09.2020

"Gradimo igru i vjerujem da smo na pravom putu"

Budućnost je i u Koprivnici bez čak 11 igračica pokazala da sve zavisi od nje, a izdanje protiv Podravke uliva nadu da ekipa može da dođe do igre koja će početi da donosi bodove i nastavak takmičenja u Ligi šampiona, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza od hrvatskog šampiona (29:26) na startu nove sezone elitnog takmičenja. Adžić je istakao da je najvažnije da ekipa raste kako sezona bude odmicala, uz očekivanje da će protiv moskovskog CSKA u narednom kolu, na raspolaganju imati veći broj igračica, nakon što se ekipi priključe neke od onih koje su propustile gostovanje u Koprivnici.

 

- Ponosan sam na sve djevojke i na ono što su pokazale od prvog treninga u novoj sezoni, kako one najiskusnije, tako i one koje su ih sačekale u našem timu i one najmlađe. Iako smo bili oslabljeni u Koprivnici, pokazali smo da sve zavisi od nas. Da nijesmo propustili dvije sedmice priprema i da nije bilo samoizolacije čitavog tima nakon pojave corona virusa, i ovaj tim bez 11 igračica mogao bi da bude konkurentan i da odigra čitav meč na nivou koji smo prikazali u prvom poluvremenu. Sve je to, međutim, iza nas. Gradimo igru i vjerujem da smo na pravom putu, zbog čega sam zahvalan igračicama i stručnom štabu. Ono što smo prikazali danas uliva mi nadu da možemo da dođemo do igre koja će početi da nam donosi bodove. Najvažnije je da rastemo kako sezona odmiče, jer nas je situacija natjerala na to da sada moramo da se borimo da budemo među šest timova u grupi koji nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona – kazao je Adžić.

 

Budućnost u narednom kolu, 19. septembra dočekuje moskovski CSKA koji je bio na korak od iznenađenja i pobjede protiv Đera, ali je u posljednjim sekundama meča propustio priliku da sruši prvog favorita za osvajanje trofeja, pa je duel završen bez pobjednika – 27:27.

 

- Ko je gledao duel između CSKA i Đera, mogao je da se uvjeri kakav kvalitet posjeduje ruski tim. Imaju nekoliko novih igračica i znamo da će to biti veliki ispit za nas. CSKA bi bio veliki izazov i da smo kompletni i da iza sebe imamo pet-šest odigranih utakmica u novoj sezoni. U svakom slučaju vjerujem da možemo pružiti dobro izdanje i to nakon što nam se pridruži nekoliko igračica, iako je jasno da njihova forma ne može da bude na očekivanom nivou – zaključio je Adžić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

13.09.2020

Poraz u Koprivnici na startu Lige šampiona

Pročitaj
06.10.2018

Pobjeda na otvaranju nove sezone Lige Šampiona

Pročitaj
05.10.2018

Odenze odličan tim, ali cilj je pobjeda

Pročitaj