Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

01.10.2020

Adžić govorio na promociji knjige Dragana Đukića

Trener Budućnosti Dragan Adžić govorio je na promociji knjige bivšeg selektora naše muške reprezentacije Dragana Đukića pod nazivom "3:2:1 - Povratak korenima", koja je održana na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" u Beogradu.

 

Knjiga govori o o čuvenom tipu zonske odbrane, dugo godina karakterističnom za jugoslovensku školu rukometa i svu njenu specifičnost. 

Pored Adžića koji je recenzent knjige, na promociji su govorili predvodnik zlatne generacije jugoslovenskog rukometa i proslavljeni trener Veselin Vujović, kao i redovni profesor Fakulteta za sport na Novom Beogradu i jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti fizičke pripreme, prof. dr Vladimir Koprivica.

 

- Drago mi je što sam recezent Đukićevog prvijenca koji kao čovjek, ali i vrhunski trener ima više darova, a jedan od njih je da vrlo pitko prenosi igračima ili igračicama to što želi. Takođe, ima i talenat da to što želi prenese i lijepo uobliči i na papiru. Taj dar nema nas puno trenera, tako da je njegov uspjeh što se tako iskazao, još veći. Prvi značaj knjige je što će ovaj vid odbrane moći da koriste i naši nasljednici. U ovom povratku korijenima sažeto je i sve ono što je svojstveno jugoslovenskoj školi rukometa. Ova odbrana 3:2:1 izvedena je iz našeg mentaliteta, što ne damo na sebe, što želimo da pobijedimo jače... Ovo je samo prvijenac, i želim da se Dragan nakon njega opusti i napiše još stvari, te nam tako prenese znanja - rekao je Adžić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

21.11.2020

"Mogli smo više, podbacili smo u odbrani"

Pročitaj
20.11.2020

"Đer najveći izazov u svjetskom rukometu, želimo da pružimo dobro izdanje"

Pročitaj
14.11.2020

"Važna pobjeda za plasman u narednu fazu, Pino vjerovatno slomila nos"

Pročitaj
13.11.2020

"Poznajemo i poštujemo Vlčeu, ali želimo pobjedu"

Pročitaj
18.10.2020

"Dva značajna boda u borbi za plasman u osminu finala"

Pročitaj