Kup Crne Gore 2020/21

2021-05-20

14:30h

ŽRK Budućnost

vs

RK Levalea 2010

20.01.2021

"Loše smo otvorili utakmicu, to je dovelo do nestabilnosti u odbrani"

Utakmica u Vlčei je bila očekivano teška, Budućnost je nije otvorila na pravi način, što je dovelo do nestabilnosti u odbrani u prvom poluvremenu, a taj segment igre trebalo je da bude na višem nivou, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza (25:23) od Ramniku Vlčee u odloženom meču 7. kola DELO EHF Lige šampiona.


To je i prvi poraz legende svjetskog rukometa na klupi Budućnosti,  nakon pobjede protiv Borusije i remija na gostovanju u Brestu, ali je plasman u osminu finala elitnog takmičenja, praktično osiguran osvajanjem tri boda u prethodna dva meča.

 

- Očekivali smo tešku utakmicu, mnogo težu nego što je bila ona u Brestu. Vlčea je poznata po tome da je „fajterska“ ekipa i da se neće unaprijed predati sa igračicama koje ima u sastavu. Bili smo svjesni toga, ali ne i spremni da takođe, „fajterski“ odigramo prvo poluvrijeme. Loše smo otvorili utakmicu što je dovelo do nestabilnosti u odbrani koja je trebalo da bude na višem nivou u prvom poluvremenu. Probali smo u nastavku da se vratimo u odbrambenu formaciju koja nam je dala rezultate u prethodne dvije utakmice. U tome smo uspjeli u najvećem dijelu jer smo ih sveli na samo 11 golova i to je put kojim treba da idemo. Nema odustajanja od sistema, borba mora da bude svih 60 minuta, to je jedini način kako možemo da igramo u ovom sastavu – kazala je Popović. 

Plave“ se u četvrtak vraćaju za Crnu Goru i praktično, imaju samo dan da se pripreme za naredni meč koji u subotu igraju protiv Odenzea.

 

- Mjesecima smo trenirali u „prazno“, jer nije bilo ni takmičarskih, ni prijateljskih utakmica. Onda se „nacrtaju“ utakmice u samo desetak dana, u sastavu u kojem nemamo mnogo igračica u rotaciji, veoma je naporno. Svaka čast igračicama na istrajnosti i borbenosti, naročito onima koje su konstantno na terenu. Vrlo je teško da se oporavimo za subotu, jer nas u četvrtak očekuje cjelodnevni put u povratku za Crnu Goru, ali taj ritam je nametnut i moramo da se prilagodimo tome. Najvažnije je sada da igračice ostanu zdrave, da ne bude povreda, kako onih najiskusnijih, tako i onih mlađih – zaključila je Popović.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

11.04.2021

"Htjele smo na ovakav način da završimo Ligu šampiona"

Pročitaj
11.04.2021

"Za mnoge od nas ovo je bila posljednja utakmica u dresu Budućnosti"

Pročitaj
09.04.2021

"Želimo da odigramo hrabro i jako u Đeru"

Pročitaj
03.04.2021

"Igrali smo više srcem, nego glavom"

Pročitaj
02.04.2021

"Imamo svoje snove i želimo da ih i dalje živimo"

Pročitaj