Liga šampiona

2021-10-30

18:00

Budućnost

vs

FTC-Rail Cargo Hungaria

19.09.2021

"Ponovo smo primili veliki broj lakih golova"

Budućnost Bemax je ponovo primila veliki broj golova, pa je bilo nedovoljno i to što je napad bio na visokom nivou, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza (34:29) od Borusije iz Dortmunda u drugom kolu DELO EHF Lige šampiona. Popović je ponovila da njene izabranice moraju da podignu nivo igre u odbrani u narednim mečevima, a ističe da su u prva dva meča nove sezone odskočile Valerija Maslova i Tatjana Brnović.

 

- Nijesam zadovoljna izdanjem u odbrani, ponovo smo primile veliki broj lakih golova. Borusija sjajno trči, to smo znali i nakon duela iz prošle sezone, jer smo u „Bemax areni“ primile 18 lakih golova, ali smo tada uspjeli da dođemo do dva boda. Pokušali smo sa izmjenama u odbrani, igrali smo 6-0 i 5-1, nastojali da budemo agresivniji i protivnika natjeramo na grešku, ali nijesmo uspjevali, jer je Borusija lako dolazila do šansi. Postigli smo 29 golova i to je dobar segment naše igre, mogli smo da damo i više od 30 da nije bilo nekih promašenih zicera, ali to nije poenta. Ključna je odbrana i vraćanja u odbanu, to je segment na kojem moramo da radimo, kako bi bile bolje u narednim mečevima – kaže Popović. 

Poslije dva poraza u duelima protiv direktnih konkurenata za šesto mjesto u grupi, „plave“ će protiv znatno jačih rivala (u grupi su još i Brest, Rostov, Ferencvaroš, ĆSM Bukurešt i Esbjerg) juriti plasman u nokaut fazu.

 

- Nijesmo mogli da postavljamo ciljeve prije početka sezone, jer imamo mlad tim koji nije imao vremena da se upozna, niti je bilo prilike da steknem sliku o tome koliko može koja igračica. Naša želja je bila da budemo na maksimalnom nivou u prva dva meča i pokušamo da iznenadimo protivnike, nijesmo uspjeli, ali nastavićemo da se borimo i gradimo našu igru. Sigurna sam da imamo potencijal, ali potrebno je vrijeme i strpljenje da dođemo do nivoa kada će se znati ko šta radi i koliko možemo da očekujemo od svih igračica. Nemoguće je sve povezati za mjesec, naročito ne mlade igračice – kaže Popović.

 

U prva dva meča sa potpuno izmijenjenim i podmlađenim sastavom, odskočile su Valeija Maslova i Tatjana Brnović, ističe Popović.

 

- Maslova odrađuje dobar posao u oba pravca, iako u napadu može i bolje, na tome ćemo raditi kako bi bila još bolja u nastavku sezone. Ona je na pravom putu da postane vrhunski igrač. Brnović je igračica kja uvijek vuče ekipu naprijed i maksimalno odrađuje svoj posao. I ostale djevojke moramo da povučemo, kako bi bile skoncentrisane tokom svih 60 minuta i kako bi dale veći doprinos igri tima. 

Nakon što je zbog povrede propustila premijerni meč u Koprivnici protiv Podravke, lijevi bek Ilda Kepić debitovala je u dresu Budućnosti Bemax i Ligi šampiona, postigla je pet golova iz sedmerca.

 

- Izgubile smo meč zbog izdanja u odbrani. Pokušavale smo da odbranom poremetimo protivnika, nijesmo uspjele u tome, jer smo primile mnogo lakih golova – kazala je Kepić.

Share:

Slične vijesti

24.10.2021

"Veliki broj tehničkih grešaka razlog poraza u Bukureštu"

Pročitaj
23.10.2021

"Agresivno u odbrani, skoncentrisano i odlučno u napadu"

Pročitaj
25.09.2021

"Djevojke treba da uživaju u Danskoj, u punoj dvorani i pravoj rukometnoj atmosferi"

Pročitaj
24.09.2021

„Esbjerg sjajan na svim pozicijama, važno je da im pokvarimo ritam“

Pročitaj
18.09.2021

"Da spriječimo lake golove rivala i nametnemo svoj ritam"

Pročitaj