Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

29.10.2021

"FTC ima najbolju bekovsku šestorku u Ligi šampiona, veliki izazov za nas"

FTC ima jači sastav u odnosu na prošlu sezonu, najbolju bekovsku šestorku od svih timova u Ligi šampiona, pa će to biti veliki izazov za Budućnost Bemax, kaže trener Bojana Popović uoči duela protiv mađarskog tima koji se igra u subotu u 18 sati u „Bemax areni“.

 

Popović ističe da fokus treba da bude na odbrani, te stabilnom i disciplinovanom napadu, kao što je to bio slučaj u vijećem dijelu duela protiv Rostova.

 

Naše šampionke i dalje su bez bodova u elitnom takmičenju, a proteklog vikenda poražene su na gostovanju CSM Bukureštu.

 

Mađarski tim je s druge strane, na drugoj poziciji u grupi A sa tri pobjede i dva remija, a u Podgoricu stiže nakon pobjede protiv Bresta u posljednjem kolu. 

Šesti meč u Ligi šampiona, mnogo toga se izdešavalo, bilo je razloga za zadovoljstvo i nezadovoljstvo, uspona i padova u igri?

- Nije lako, negdje u poređenju sa ostalima, bilo je realnije da iznenadimo Podravku i Borusiju. Svi ostali timovi na papiru su praktično, iz nedjelje u nedjelju favoriti za fajnal-for. FTC je bio naš prošlogodišnji rival u osmini finala, ali za razliku od tada na terenu ćemo imati samo Nikolinu Vukčević i Valeriju Maslovu. Tako da je naš tim nov, a FTC pojačan sa nekoliko reprezentativki, kao i prošle, tako i ove godine, imaju najbolju bekovsku šestorku koja može da igra non stop, da cirkuliše i doprinese da kvalitet raste. Tako da FTC ima najubitačniju postavu od svih timova. Imaju odlične golmane - Biro brani dobro, imaju komapaktan tim, priključila se Itana Grbić koja je unijela novi ritam. Veliki je izazov igrati protiv njih.

 

Kako odgovoriti na igru takvih bekova?

- To je ekipa koja najviše šutira sa devet metara, svi su vrhunski šuteri, od dva lijeva beka, pa dva dobra desna beka. Imaju reprezentativke Mađarske, Njemačke...  Sve dobro šutiraju, a protiv takvih ekipa ne možemo igrati plitku zonu, odbrana mora da bude agresivna i duboka, da prekidima onemogući protok lopte koji je kod njih vrhunski. FTC igra brzo i prenos lopte im je odličan. Sistem odbrane 5-1, sa prelazom u 3-2-1, jedino je što može da spriječi te šutere. Neće biti lako, mi to pokušvamo da uklopimo kroz nekoliko utakmica, ali moramo da budemo mnogo jači u duelima jedan na jedan i odgovorni za prostor koji pokrivamo. O tim stvarima pričamo i sa tim stvarima se bavimo. Znači, bavimo se našom igrom, jer moramo te stvari da popravimo. Jer, uzalud se bavimo njihovom igrom, ako ne odgovorimo na osnovne stvari u igri i duelima jedan na jedan. Fokus je na odbrani, stabilnom i disciplinovanom napadu, kao što je bio u većem dijelu duela protiv Rostova. Sa što manje tehničkih grešaka, jer se greške sa ovom mladom ekipom lako kažnjavaju lakim golovima i to je nešto što donosi razliku. 

Koliko ste daleko od prve pobjede u Ligi šampiona. Gdje vidite napredak, nedostatke, na čemu još morate da radite da kažete - spremni smo za prvi trijumf?

- Uvijek pričam o vraćanju, što je uslovljeno igrom u napadu. Moramo da budemo disciplinovani u napadu, a on je presudan kod mlade ekipe kao što smo mi. Djevojke moraju tačno da znaju kada da spuste loptu do prave šanse i da sve strpljivo grade da ne dođe do grešaka koje se lako kažnjavaju. U napadu mlade ekipe najviše osciliraju šuterski, a ponekad fale ideje. Taj nivo discipline moramo da podignemo na vrhunski nivo i onda je lakše vraćanje. Možemo da ostanemo kompaktne u zoni i da se borimo do posljednjeg atoma snage. Vidno je kod nekih igračica da se polako oslobađaju grča, idu malo više ka golu. Svaki dan pričamo o tome da moraju da budu odlučnije, pa i da naprave grešku, a da to ne bude greška iz straha. Uvijek treba da iskažu odlučnost i da imaju stav, kako god da se akcija završi.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

25.03.2023

"Parirale smo im do posljednjih pet minuta, ponovile su se greške iz prvog meča"

Pročitaj
24.03.2023

"Da u revanšu odigramo najbolje što možemo"

Pročitaj
18.03.2023

"U finišu smo propustile šansu da dođemo do boljeg rezultata"

Pročitaj
17.03.2023

"Ispunile smo cilj plasmanom u osminu finala, sanjamo da napravimo korak više"

Pročitaj
04.02.2023

"Dobro samo u prvih 25 minuta, djevojke nakon toga prestale da uživaju u igri"

Pročitaj