Liga šampiona

2024-01-07

16:00

CSM Bucuresti

vs

Budućnost Bemax

11.11.2021

"Moramo da pokažemo karakter i da nijesmo ekipa protiv koje je lako igrati"

Brifing za medije Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemax uoči puta za Francusku, gdje će „plave“ u subotu protiv Bresta odigrati sedmi meč u DELO EHF Ligi šampiona, održan je u Sportskom centru „Morača“.

 

Na pitanja medija odgovorale su trener Bojana Popović, srednji bek Matea Pletikosić i golmanka Anastasija Babović.

 

U taboru našeg tima ističu da respektuju aktuelnog vicešampiona Evrope koji ima odličnu ekipu, ali vjeruju da mogu da ponove izdanje iz posljednjeg meča protiv FTC-a u Podgorici i ostave dobar utisak u Francuskoj. 

Anastasija Babović, golmanka Budućnost Bemax

- Konačno sam podigla formu na nivo na koji sam željela. Početak nije bio kako treba, nijesam počela kako sam zamišljala, ali sam pokazala određeni kvalitet u posljednjoj utakmici zahvaljujući odbrani tima, koja je bila na visokom nivou.

 

Brest?

- Slabiji je u odnosu na na prethodnu sezonu, ali su izuzetno kvalitetan rival i čeka nas teška utakmica. Ipak, mislim da i mi imamo samopouzdanja i da možemo da napravimo lijep rezultat.

 

Odbrana je uvijek ključna, kako za Budućnost, tako i za reprezentaciju Crne Gore?

- Protiv svih protivnika je odbrana glavni adut i to je nešto što treba da bude na visokom nivou, posebno kod ovako mlade ekipe. Iz takve odbrane možemo da nađemo način da postignemo gol. I definitivno je odbrana najvažnija.

 

Kako izgleda Brest u ovih šest mečeva?

- Odlična ekipa, ali mislim da je sve do nas. Brest igra lijepo i pored Lige šampiona imaju jaku domaću ligu i u kontinuitetu igraju utakmice. Iskusne su to igračice, međutim, sve je na nama. 

Matea Pletikosić, srednji bek Budućnost Bemax

- Zadovoljna sam izdanjem protiv FTC-a i iskreno se nadam da ćemo ponoviti borbu i želju da pokažemo da možemo. Sigurna sam da je to bila prva utakmica gdje smo bile u egalu, a neke naše greške su nas koštale pobjede. Falilo je malo iskustva, promašile smo neke važne zicere u bitnim trenucima, ali nadam se da će nam se vratiti. Dobro treniramo i idemo korak po korak prema tome. Očekujem nas u najboljem izdanju.

 

Kako protiv Bresta i u kojim segmentima morate još bolje?

- Treba da smanjimo tehničke greške, da se dobro vraćamo i da imamo veliku želju i energiju u odbrani. Smatram da možemo da se borimo i sa Brestom. Jeste da su oslabljeni, a na nama je da pokažemo karakter i da nijesmo ekipa sa kojom svi mogu lako da igraju. Isto tako mislim da će se i oni dobro spremiti, jer ako su gledali naše utakmice protiv FTC-a i Rostova, mogu očekivati jači otpor.

Share:

Slične vijesti

23.03.2023

"Nijesmo iskoristile priliku u prvom meču, odigraćemo bolje u Mađarskoj"

Pročitaj
15.01.2023

"Plave" ponovo bez rješenja za Mec, poraz u Francuskoj

Pročitaj
15.12.2022

"Popraviti utisak iz Đera i odigrati dobro u posljednjem meču u 2022. godini"

Pročitaj
12.12.2022

Velika pobjeda u Norveškoj, "plave" blizu osvajanja petog mjesta u grupi

Pročitaj
20.10.2022

"Ne idemo u Đer da izgubimo, već da se borimo i pokažemo šta znamo"

Pročitaj