Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

12.11.2021

"Stabilno i strpljivo u napadu, važno je vraćanje u odbranu"

Budućnost Bemax treba da nastavi da gradi stabilan i strpljiv napad, jer je to jedini način da se parira protivniku, uz vraćanje u odbranu, kako bi se spriječili laki golovi, kaže trener Bojana Popović uoči duela protiv Bresta u sedmom kolu DELO EHF Lige šampiona, koji je na programu u subotu u 18 sati.

 

Duel u Francuskoj „plave“ dočekuju nakon najboljeg izdanja ove sezone, koje međutim, nije donijelo i prvi bod u Ligi šampiona, jer je FTC slavio u Podgorici posljednjeg vikenda oktobra.

 

Brest je s druge strane, u prošlom kolu slavio na teškom gostovanju u Bukureštu, pa pred svojim navijačima želi nova dva boda.

 

Francuski tim nakon šest kola ima po tri pobjede i poraza.

 

Biće to sedmi međusobni duel dva tima – Brest je slavio dvije pobjede, tri meča su završena remijem, dok je Budućnost upisala jedan trijumf.

 

Interesantno, posljednja dva duela završena su bez pobjednika i to u grupnoj fazi u sezoni 2020/21 – u Podgorici je bilo 22:22, a u Francuskoj 28:28. 

- Imali smo dobro sedmicu i pauza nam je puno značila da se oporave neke igračice koje su dominatno u igri i dosta se troše. Radujemo se utakmici sa Brestom, probaćemo da održimo neki nivo, da ne bude padova, nego da na gostujućem terenu bude kao pred našim navijačima. To je glavni i osnovni cilj, da pokušamo sve to, da održimo ritam što je duže moguće tokom utakmice - kaže trener Bojana Popović.

 

Šta je cilj u preostala dva meča u ovoj godini, oba igrate protiv Bresta?

- Sa Brestom smo igrali prošle sezone i dobro smo se osjećali u obje utakmice i negdje nam leže. Ali, ovo je nova sezona, sa novim igračicama. Kako sezona odmiče djevojke sve bolje pronalaze sebe i zajednički ritam, pa se iskreno nadam da će naše izdanje biti mnogo bolje nego na ostalim gostujućim terenima na kojima smo do sada igrali. Nadam se dobroj energiji i mislim da smo malo zreliji u odnosu na nekoliko prvih utakmica i da sa iskustvom, sa tih utakmica, možemo da pružimo malo jači otpor protivniku.


 

Što je njihovo glavno oružje?

- I dalje želimo da nastavimo da gradimo stabilan i strpljiv napad, jer je to jedini način na koji trenutno možemo da igramo. Time ćemo se baviti, kao i vraćanjem u odbranu, kako bi spriječili lake golove. Na taj način svaka utakmica može da se igra u egalu.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

17.02.2024

"Očekivani su promašaji i oscilacije, ali je nedostajala želja igračica da se bore za klub"

Pročitaj
16.02.2024

"Očekuje nas teško gostovanje, da odigramo što bolju utakmicu"

Pročitaj
01.02.2024

"Odigrale smo dobru utakmicu i zaustavile napad Savehofa"

Pročitaj
20.01.2024

"Mlade su pokazale da su potencijal, ne smiju da polete"

Pročitaj
14.01.2024

"Ovo nam je najvažnija utakmica, za nju smo se najviše spremale"

Pročitaj