Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

11.11.2018

''Sjajan rezultat prenos šest bodova u glavnu rundu''

Budućnost je u Danskoj pokazala karakter, a djevojke u drugom poluvremenu ispoštovale sve što je dogovoreno na velikom odmoru i svele sjajan tim Odenzea na samo osam golova, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede protiv vicešampiona Danske u petom kolu Lige šampiona. Uz brojne probleme koji su pratili tim zbog neujednačenosti forme igračica i nedostatka takmičarskih mečeva, svi u timu moraju da budu zadovoljni zbog prenosa šest od mogućih osam bodova u glavnu rundu. Nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj, ekipa će početi sa pripremama za rivale u glavnoj rundi – Rostov, Kopenhagen i Brest.

- Veoma sam zadovoljan kako je ekipa iznijela meč i pokazala karakter nakon minimalnog minusa na poluvremenu. Na poluvremenu smo se dogovorili kako da ispravimo segmente u igri koji nijesu funkcionisali u prvih 30 minuta, u nastavku smo primili samo osam golova i slomili otpor sjajnog defanzivnog i ofanzivnog tima kao što je Odenze. Veoma važna pobjeda koja će nam donijeti šest bodova u glavnoj rundi, po čemu ćemo biti treći u toj fazi tkamičenja, uz Đer koji prenosi osam i Rostov koji vjerovatno kreće sa sedam. Uz brojne probleme koji su nas pratili, uz neujednačenost forme igračica i nedostatak mečeva sa čime se borimo godinama, moramo da budemo zadovoljni što u glavnu rundu prenosimo šest bodova. Sve smo dali da 11 igračica koje će nastupiti za reprezentaciju, spremno dočekaju Evropsko prvenstvo i vjerujem u njihova dobra izdanja u Francuskoj. Nakon Evropskog prvenstva okrećemo se izazovima u glavnoj rundi i duelima protiv Rostova, Kopenhagena i Bresta, kako bi se dobro pripremili i pokušali da dođemo do što bolje pozicije za četvrtfinale – kazao je Adžić.Evidentno je da forma tima ide uzlaznom putanjom kako sezona odmiče, što je još jedan razlog za zadovoljstvo u redovima dvostrukog šampiona Evrope.

- Imali smo problem zbog neujednačenosti forme igračica i oporavka onih koje su bile povrijeđene. U avgustu smo imali veliki broj kontrolnih mečeva, ali ne i u septembru. Treba naglasiti da je Odenze osim duela u Ligi šampiona, odigrao 14 mečeva u nacionalnom prvenstvu i kupu. Zamislite kako bi mi izgledali da smo imali toliki broj takmičarskih mečeva. Djevojke daju i više od objektivnih mogućnosti i čestitam im zbog toga. Vjerujem da će protiv Larvika još neke djevojke pokazati napredak kada je u pitanju forma i da ćemo pobjedom zaključiti ovu godinu i ovu fazu takmičenja – zaključio je Adžić.

Share:

Slične vijesti

21.11.2020

"Mogli smo više, podbacili smo u odbrani"

Pročitaj
20.11.2020

"Đer najveći izazov u svjetskom rukometu, želimo da pružimo dobro izdanje"

Pročitaj
14.11.2020

"Važna pobjeda za plasman u narednu fazu, Pino vjerovatno slomila nos"

Pročitaj
13.11.2020

"Poznajemo i poštujemo Vlčeu, ali želimo pobjedu"

Pročitaj
18.10.2020

"Dva značajna boda u borbi za plasman u osminu finala"

Pročitaj