Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

12.02.2022

"Borusija kažnjava greške protivnika, spriječiti njihove lake golove"

Borusija je tim koji kažnjava greške protivnika, a laki golovi su suština njihove igre, pa Budućnost Bemax treba da onemogući to i dobrim i disciplinovanim napadom kao što je bilo u prvom poluvremenu duela protiv Esbjerga, ostavi dobar utisak u Njemačkoj, kazala je trener Bojana Popović uoči utakmice 13. kola DELO EHF Lige šampiona.

 

Biće to okršaj protiv tima koji je slavio u Podgorici (34:29) u septembru prošle godine, a koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario četiri pobjede, te upisao remi i sedam poraza.

 

Budućnost Bemax je u dosadašnjih 12 mečeva jedinu pobjedu ostvarila protiv Bresta. 

- Bili smo mladi i neiskusni i kada smo igrali protiv Borusije u Podgorici, to je slučaj i sada. Znali smo da će dosta da trče i nijesmo imali neke odgovore na njihove fizikalije. Ali, danas smo svjesniji, prošli smo kroz utakmcu i djevojke znaju da je važan disciplinovan napad i vraćanje nazad. Borusija će željeti da kazni sve naše greške, a laki golovi su inače, suština njihove igre. Probaćemo da onemogućimo to, što možemo samo sa dobrim i disciplinovanim napadom - kao sa Esbjergom u prvom poluvremenu ili kao što nije bio u drugom poluvremenu. Upravo je to drugo poluvrijeme sa danskom ekipom pokazatelj kako ne treba da igramo, odnosno kako ne smijemo da dajemo lopte. Recept znamo i probaćemo da svedemo na minimum tehničke greške,  jer ih je previše bilo u drugom poluvremenu sa danskom ekipom – kazala je Popović.

 

Borusija je pretrpjela nekoliko izmjena u sastavu u odnosu na prvi međusobni duel protiv dvostrukog šampiona Evrope, a Popović ističe da njemački tim sada ima igračice koje su nižeg rasta, pa igra sigurnije i brže.

 

- Igračice koje sada igraju su malo nižeg rasta i imaju dobar protok lopte. Finteri su i traže šansu više sa šest metara. Igraju sigurnije i još brže. Zato nas još veći posao čeka u odbrani i u vraćanju. Mislim da su u odbrani za nijansu slabiji, baš zbog toga što su niži igrači u ovom segmentu igre. Mislim da ćemo morati, u odnosu na ranije mečeve, da koristimo više šut spolja. Jer, Valerija Maslova se vratila i možemo nju da angažujemo i postignemo sa vanjskih pozicija neki gol više. 

U preostala dva kola u elitnom takmičenju, naše šampionke će pokušati da izbjegnu posljednje mjesto u grupi, koje trenutno dijele sa Podravkom, koja u posljednjem kolu stiže u Podgoricu.

 

- Kroz sezonu smo znali da ćemo da se podižemo i stasavamo, međutim, neki pehovi su bili veliki. Već sa Brestom se pokazao napredak i kvalitet, a onda se Maslova povrijedila. Nijesmo mogli duže od 30 do 40 minuta da se nosimo sa velikim ekipama. Dok protivnik ne osjeti naše slabosti mogli smo da se nosimo, ali kasnije je bilo teže. I u svakoj utakmici je bilo tako. U međuvremenu napustila nas je Tatjana Brnović, a imali smo stub i fokus upravo oko nje i Maslove. Onda su neke nove djevojke morale da se nađu na ovim pozicijama i u odbrani, što je bilo teško sklopiti. Na primjer, Andrijana Popović, koja tri godine nije igrala jer se oporavljala od teške povrede, dobila je ulogu u odbrani sa Ildom Kepić. Ona je mlada djevojka i pokazala je kvalitet i potencijal i ispred nje je budućnost, ali za Ligu šampiona je još uvijek premlada da bi mogla da odgovori zadacima pred ozbiljnijim igračicama. 

Kao i mnogo puta ove sezone, Popović ističe da je potrebno veliko strpljenje sa mladim sastavom u kojem je veliki broj juniorki, kadetkinja i nekoliko iskusnijih igračica bez iskustva u Ligi šampiona.

 

- Budućnost je prolazila kroz igračke i finansijske probleme i ostali smo sa našom djecom baš da bi riješili neke stvari koje su ostale od prošle godine. Čeka nas naredne sedmice još duel sa Podravkom u kojem djevojke  treba samo da uživaju, igraju i stasavaju. Nije lako, jer kada igrate Ligu šampiona i ne pobjeđujete, teže je da stičete samopouzdanje i da se osjećate bolje. Ali, to je u ovoj sezoni bio jedini put. Treba da imamo veliko strpljenje, djevojke su zaista dobro radile i rade, daju maksimum. U sastavu su juniorke, kadetkinje i nekoliko starijih koje nemaju iskustvo u Ligi šampiona – kazala je Popović.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

25.03.2023

"Parirale smo im do posljednjih pet minuta, ponovile su se greške iz prvog meča"

Pročitaj
24.03.2023

"Da u revanšu odigramo najbolje što možemo"

Pročitaj
18.03.2023

"U finišu smo propustile šansu da dođemo do boljeg rezultata"

Pročitaj
17.03.2023

"Ispunile smo cilj plasmanom u osminu finala, sanjamo da napravimo korak više"

Pročitaj
04.02.2023

"Dobro samo u prvih 25 minuta, djevojke nakon toga prestale da uživaju u igri"

Pročitaj