Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

22.05.2022

Obraćanje javnosti uprave, igračkog i stručnog kadra ŽRK Budućnost Bemax

Povodom natpisa u medijima, vezanim za finansiranje ŽRK Budućnost u prethodnim godinama, osjećamo potrebu da se obratimo javnosti.

 

Naime, ŽRK Budućnost predstavlja instituciju evropskog rukometa i jedan od najtrofejnijih crnogorskih sportskih kolektiva. Podsjećamo da smo u našoj bogatoj tradiciji osvojili 2 titule Lige evropskih šampiona, 1 IHF Kup pobjednika kupova, 1 IHF Kup, 2 EHF Kupa pobjednika kupova, 27 nacionalnih kupova, 7 regionalnih rukometnih liga i 33 nacionalna prvenstva.

 

Dakle, sa sigurnošću se može reći da je svaki dinar, marka ili euro uložen u naš klub opravdan rezultatima i međunarodnim uspjesima. Takodje, naš klub predstavljao je rasadnik talenata ženskog rukometa u Crnoj Gori što je omogućilo formiranje snažnog nacionalnog tima koji je donio prvu medalju našoj državi sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine i iste godine titulu šampiona Evrope u Beogradu. 

 

Značajan doprinos ovim sportskim rezultatima dao je upravo Predrag Bošković kao jedan od najvećih sportskih radnika u Crnoj Gori, rukometni zaljubljenik koji je već dugi niz godina i potpredsjednik Evropske rukometne federacije. Sve što je uloženo u ŽRK Budućnost iskorišćeno je za predstavljanje kluba, grada i države na domaćoj, regionalnoj i međunarodnoj sceni.

 

U tom kontekstu, pozivamo sve državne funkcionere, da bez obzira ko u nekom periodu bio u prilici da u našoj Crnoj Gori vrši vlast, pomažu i podržavaju rad ne samo ŽRK Budućnost nego svih sportskih kolektiva, jer naša država ima sjajan sportski potencijal i može biti ponosna na rezultate, dostignuća i požrtvovanost naših sportista koji nastupaju za državni dres.

 

Na kraju, želimo da istaknemo zahvalnost Predragu Boškoviću za sve što je uradio za naš klub i dao nemjerljiv doprinos da postanemo evropski rukometni brend. Bez takve podrške, i ljudi poput njega, crnogorski sport nema šansu za punu afirmaciju u međunarodnim okvirima.

 

Uprava, igrački i stručni kadar ŽRK Budućnost Bemax

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

25.03.2023

Dostojanstven oproštaj od EHF Lige šampiona

Pročitaj
25.03.2023

"Parirale smo im do posljednjih pet minuta, ponovile su se greške iz prvog meča"

Pročitaj
24.03.2023

"Da u revanšu odigramo najbolje što možemo"

Pročitaj
23.03.2023

"Nijesmo iskoristile priliku u prvom meču, odigraćemo bolje u Mađarskoj"

Pročitaj
22.03.2023

"Plave" u subotu gostuju FTC-u u drugom meču osmine finala

Pročitaj