Kup Crne Gore 2021/22

2022-05-21

15:00

Budućnost Bemax

vs

Nikšić

01.07.2022

"Želimo da budemo agresivni i da probamo da iznenadimo i velike klubove"

Liga šampiona će biti nešto slabija nego prošle sezone zbog suspenzije ruskih klubova, ali u elitnom takmičenju nema slabih protivnika, kazala je trener Budućnosti Bemax Bojana Popović nakon žrijeba za grupnu fazu, koji je obavljen u Beču i kojim je određeno da će rivali u grupi biti Đer, Mec, Rapid iz Bukurešta, Storhamar, Esbjerg, Kastamonu i Lokomotiva iz Zagreba.

 

Popović ističe da je Budućnost Bemax dobila mnogo povratkom Milene Raičević i vjeruje da će igra biti na višem nivou nego prošle sezone.

 

- U Ligi šampiona nema slabih protivnika, možda je kvalitet takmičenja nešto slabiji nego prošle sezone, zbog suspenzije ruskih klubova, jer su Rostov Don i CSKA imali timove koji su bili konkurentni za plasman na finalni turnir. Neke igračice iz ruskih klubova su pojačale druge timove u Evropi, vidjećemo što će se još dešavati u narednom periodu što se tiče transfera, ali utisak je da je Liga šampiona nešto slabija nego prošle sezone.

Očekujem veliku borbu u obje grupe, naročito se to odnosi na nas, poslije odlaska Valerije Maslove i Tatjane Brnović. Veliko pojačanje smo dobili povratkom Milene Raičević, doveli smo još nekoliko mladih igračica, među kojima je i naša Ivana Godeč, pa vjerujem da ćemo da rastemo kao ekipa tokom takmičenja. Mislim da će naša igra biti na višem nivou nego prošle sezone, jer će Raičevič donijeti sigurnost mlađim igračicama, koje će zahvaljujući njenom iskustvu, biti u prilici da napreduju. Sigurno je da će prostor dobiti veliki broj igračica, što će biti korisno i za uigravanje reprezentacije.

Teško je govoriti o očekivanjima prije početka sezone, dešavaće se mnogo toga do septembra, a i tokom samog takmičenja, pa je trenutno najvažnije da se u kompletnom sastavu okupimo 18. jula i da tokom šest-sedam sedmica priprema, dostignemo željeni nivo forme.

Nećemo se predavati ni u jednom meču, želimo da budemo agresivni i da probamo da iznenadimo i velike klubove koji su naši rivali u grupi – kazala je Popović.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

18.07.2022

"Plave" počele pripreme za novu sezonu EHF Lige šampiona

Pročitaj
19.02.2022

"Naše najbolje poluvrijeme ove sezone"

Pročitaj
18.02.2022

Pobjedom završiti učešće u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona

Pročitaj
14.02.2022

"Uradili smo sve da pobjedom uveličamo rođendan kluba"

Pročitaj
12.02.2022

"Borusija kažnjava greške protivnika, spriječiti njihove lake golove"

Pročitaj