Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

06.10.2022

"Mec je veliki izazov, ali možemo da im pariramo"

Konferencija za novinare Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemax uoči utakmice protiv Meca u četvrtom kolu EHF Lige šampiona, održana je u press sali Sportskog centra „Morača“.

 

O očekivanjima od duela protiv francuskog tima govorile su trener Bojana Popović, krilo Nina Bulatović i pivot Ivana Godeč.

 

Pred našim timom je veliki izazov, jer je Mec potvrdio kvalitet u prva tri meča nove sezone, naročito u prethodnom kolu kada je u gostima savladao Đer.

 

Plave“ ipak, najavljuju da su spremne da pruže dobro izdanje i vjeruju da će u subotu imati i veću podršku u „Bemax areni“, kako bi dobile vjetar u leđa za okršaj protiv francuskog tima.
Nina Bulatović, krilo Budućnosti Bemax

Jak rival, kvalitetan, ima dobre individualce na svim pozicijama. Na tranziciji se bazira veći dio igre. Ovom segmentu moramo najviše da se posvetimo, stopiramo napade na vrijeme  i nametnemo svoj ritam igre, jer smo domaćini. Ovdje niko ne ne može da igra isključivo svoju igru. Svakoga je iznenadila pobjeda u gostima Meca protiv Đera, ali i to su igrači kao i mi, sve je do pristupa i sa svakim može da se igra. 

Ivana Godeč, pivot Budućnosti Bemax

Smatram da nas očekuje težak meč u oba smjera. Tranziciono su jaki i moraćemo da ih zaustavimo sa jakom odbranom i vraćanjem.

Mec i Esbjerg su igrali finalni turnir prošle sezone i to su u rangu slične i kvalitetne ekipe. Kastamonu i Lokomotiva su nižeg ranga. Smatram da sa njima možemo da igramo, nijesu naročito sjajne ekipe, domaćini smo i daćemo sto odsto na terenu.

Share:

Slične vijesti

02.02.2024

"Plave" ponovo bolje od Savehofa za drugu pobjedu u Ligi šampiona

Pročitaj
13.01.2024

U mislima samo pobjeda protiv Debrecina

Pročitaj
21.12.2023

Armel Atingre produžila ugovor, povratak Nine Bulatović

Pročitaj
21.10.2023

Poraz na gostovanju glavnom rivalu za osminu finala

Pročitaj
29.09.2023

"Probile smo led protiv Savehofa, sa Đerom meč za uživanje"

Pročitaj