Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

17.03.2023

"Ispunile smo cilj plasmanom u osminu finala, sanjamo da napravimo korak više"

Budućnost Bemax respektuje FTC, ali mora da odigra hrabro i odlučno, poštujući sebe i uz maksimalan pristup od prvog minuta, kazala je trener Bojana Popović uoči prvog meča osmine finala EHF Lige šampiona protiv mađarskog predstavnika, koji se u subotu u 16 sati igra u Sportskom centru „Morača“.

 

Ulaz u najveću crnogorsku dvoranu će biti besplatan.

 

Popović je istakla da „plave“ imaju iskustvo od prije dvije sezone kada su eliminisale upravo FTC i izborile prolaz među osam najboljih timova u Evropi, uz uvjerenje da će energija njenih izabranica biti na visokom nivou. 

- Iskustvo koje imamo iz dvomeča osmine finala Lige šampiona protiv FTC-a od prije dvije sezone, daje nam za pravo da možemo da razmišljamo pozitivno, iako je to potpuno novi sastav i djevojke koje su stasavale kroz ove dvije godine. Došao je momenat koji smo čekale od početka sezone, kada smo najavile da nam je cilj osmina finala. Ekipa se gradila tokom sezone i došla do situacije da sada ima želju i sanja da napravi korak više. Sigurna sam da će borba i energija biti na visokom nivou, bez toga ne postoji, a sve taktičke stvari će doći ukoliko prethodno navedeno, bude na praovm nivou – kazala je Popović.

 

U sastavu FTC-a su uglavnom mađarske reprezentativke, a tu su i dvije bivše igračice Budućnosti – Dragana Cvijić i Andrea Lekić.

 

- FTC je na početku sezone najavljivao velike ambicije i želju da se plasira na finalni turnir, ostaje da se vidi da li će uspjeti u tome. Iskreno vjerujem da imamo šansu kao i prije dvije godine, iako mađarski tim u sastavu ima dosta iskusnih igračica koje znaju kako se igraju ovakvi mečevi, dok mi nemamo mnogo takvih igračica. Neće biti nimalo lako, ali uz iskustvo od prije dvije godine, hrabrost koju moramo da pokažemo i bez pretjeranog respekta prema protivniku, možemo da se nadamo iznenađenju. Igramo u „Morači“, nakon što smo se prethodnih sezona navikle na „Bemax arenu“, ali u najvećoj crnogorskoj dvorani treniramo svakog dana, ulaz će biti besplatan i vjerujem će tribine biti popunjenije nego inače, što bi nam bio vjetar u leđa da dođemo do rezultata koji želimo. Respekt prema protivniku, ali hrabro i odlučno, poštujući sebe i vidjećemo kakav će to rezultat donijeti – kazala je Popović.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

25.03.2023

"Parirale smo im do posljednjih pet minuta, ponovile su se greške iz prvog meča"

Pročitaj
24.03.2023

"Da u revanšu odigramo najbolje što možemo"

Pročitaj
18.03.2023

"U finišu smo propustile šansu da dođemo do boljeg rezultata"

Pročitaj
04.02.2023

"Dobro samo u prvih 25 minuta, djevojke nakon toga prestale da uživaju u igri"

Pročitaj
21.01.2023

"Važna dva boda, igračice pokazale da je budućnost pred njima"

Pročitaj