Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

23.03.2023

"Nijesmo iskoristile priliku u prvom meču, odigraćemo bolje u Mađarskoj"

Budućnost Bemax nije iskoristila priliku da na domaćem terenu dođe do boljeg rezultata protiv FTC-a, što je posljedica grešaka u odbrani i promašenih zicera, ali će u revanšu igra biti na većem nivou, kazala je lijevo krilo Ivona Pavićević uoči revanša protiv mađarskog predstavnika koji se u subotu u 16 sati igra u Erdu.

 

FTC je slavio (28:24) u prvom meču koji je u subotu odigran u „Morači“, pa je jasno da će izabranice Bojane Popović imati težak zadatak da u Mađarskoj nadoknade minus koji imaju nakon prvih 60 minuta borbe za plasman među osam najboljih.

 

- Žao mi je što nijesmo iskoristile priliku na domaćem terenu, mogle smo bolje, imale i mnogo grešaka u odbrani, u nekim odlučujućim momentima promašile važne zicere. Ipak, vjerujem da ćemu u revanšu igrati bolje. Znamo gdje smo griješile, ispravićemo sve to. Možemo sa njima i pružićemo maksimum - kazala je Pavićević.

 

Odbrana u prvom meču nije bila na potrebnom nivou, što su iskusne igračice FTC-a, naročito bekovi, znale da iskoriste.

 

- Nijesu nas iznenadile, nijesmo ispoštovale odbrambene principe. Klujber i Maleštajn su opet odradile sve što su zamislile, sve zbog naših grešaka. Do odmora odbrana nije bila na nivou, a kasnije smo uspjele da se vratimo. Ušle smo u posljednjih 10 minuta sa minusom od dva gola, ali su nas promašaji i tehničke greške vratile na minus od četiri gola – kazala je Pavićević.

 

Plave“ su u finišu prvog meča prišle na dva gola zaostatka, mogle i do boljeg rezultata koji bi im dao veće šanse u revanšu u Mađarskoj, ali realnost je da će drugo poluvrijeme okršaja protiv sjanog protivnika, dočekati sa četiri gola minusa. 

- Prije svega želimo da popravimo odbranu. To je ključ uspjeha u svakoj utakmici. Naravno, moramo da pogodimo i zicere što nije bio slučaj u prvom meču, možda su nas oni i koštali boljeg rezultata. Kada nemate sigurnost u napadu, to se prenese i na odbranu. Mislim da je sve to povezano i to je ključ - kada dobru energiju iz odbrane prenesete na napad – kazala je srednji bek Matea Pletikosić.

 

Crnogorska reprezentativka sigurna je da će naše šampionke biti agresivnije u drugom meču i da će znati da odgovore na kvalitet protivnika i veliki pritisak koji se očekuje sa tribina u Erdu, gdje će dvorana vjerovatno biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

 

- Mislim da smo bolje u pripremnom periodu igrale protiv Krima i muške ekipe iz Nikšića, prije svega agresivnije i sa više fokusa. Možda smo se u nekom trenutku se ispraznile, došao je pad, ali se nadam da ćemo se popraviti u subotu – kazala je Pletikosić.

Share:

Slične vijesti

12.05.2023

Budućnost Bemax osvojila novu titulu prvaka

Pročitaj
25.03.2023

Dostojanstven oproštaj od EHF Lige šampiona

Pročitaj
18.03.2023

"U finišu smo propustile šansu da dođemo do boljeg rezultata"

Pročitaj
15.01.2023

"Plave" ponovo bez rješenja za Mec, poraz u Francuskoj

Pročitaj
10.01.2023

Pavićević u Budućnosti Bemax i naredne dvije sezone

Pročitaj