Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

25.09.2023

"Važna pobjeda, evidentna je bila pozitivna energijja"

Budućnost Bemax je osvojila važne bodove u meču koji je imao veliki ulog, a kod svih igračica je bila evidentna pozitivna energija, kazala je pomoćni trener Maja Savić nakon pobjede (31:30) protiv Savehofa u 3. kolu EHF Lige šampiona.

 

Savić je istakla da su greške u prva dva meča u sezoni bile i očekivane, jer je usljed velike želje, prisutan i naboj, ali da sa ovom pobjedom, „plave“ mogu sa više optimizma da se okrenu narednim izazovima.

 

- Ovo je bio veoma važan meč za nas, vidjeli smo pozitivnu energiju kod svih igračica. U prvom poluvremenu smo imale 14 propuštenih prilika, ali smo bile na visokom nivou u odbrani. Savehof je dobro napadao, iako se radi o mladom timu, teška utakmica za nas, ali najvažnija su dva boda. Nijesmo bile na potrebnom nivou u prva dva meča u sezoni, prisutno je dosta naboja, zbog velike želje dešavaju se i greške. Bilo je dosta promjena u sastavu u odnosu na prošlu sezonu i moramo u hodu da rješavamo neke stvari. Najvažnija je pobjeda i sada se okrećemo narednom meču, jer znamo koliko će biti teško u Đeru – kazala je Savić.

 

U sastavu nije bilo francuske reprezentativke Kalidiatu Niakate, koja je ponovo povrijeđena.

 

- Niakate će biti van terena neki period, čekamo mišljenja doktora. Kod nje se dešavaju usponi i padovi, vidjećemo što donosi nastavak sezone.

 

Iako je bila na klupi, Noemi Hafra danas nije dobila priliku.

 

- Hafra se već osjeća mnogo bolje, teško je koristiti više igračica u rotaciji, jer imamo dosta lijevih bekova, a želimo da uvježbamo neke akcije. Nju moramo polako da priključujemo i ne smijemo da stavramo pritisak, ali evidentno je da na treninzima radi sve bolje. 

Priliku je sjajnu iskoristila turska reprezentativka Neslihan Čališkan koja je na debiju postigla pet golova.

 

- Znale smo da će biti teško, jer se protivnik bori tokom čitavog meča. I mi smo se borile, ostavile smo srce na terenu. Bila su nam potrebna ova dva boda i srećna sam što smo ih osvojili – kazala je Čališkan.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

10.02.2024

"Virus je ostavio traga, djevojke su se borile dok su imale snage"

Pročitaj
09.02.2024

"Virus nas nije zaobišao, ali ostavićemo srce na terenu"

Pročitaj
07.09.2023

Bojana Popović i u naredne tri godine na klupi Budućnosti Bemax

Pročitaj
27.06.2023

Popović, Bulatović i Savić u Kući slavnih Evropske rukometne federacije

Pročitaj
13.08.2021

Maja Savić prva saradnica Bojane Popović u stručnom štabu

Pročitaj