Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

29.10.2023

"Znam koliko djevojkama znači da pariraju ovakvim ekipama"

Djevojke su pokazale veliku borbenost i važno je što nijesu posustale, već odigrale hrabro tokom svih 60 minuta, kazala je trener Budućnosti Bemax Bojana Popović nakon poraza (29:24) od CSM Bukurešta u 6. kolu EHF Lige šampiona.

 

U našem timu nije bilo kapitenke Milene Raičević i desnog krila Adrijane Kardoso de Kastro, pa konačni rezultat nikoga nije iznenadio.

 

„Bukurešt je igrao s punim kapacitetom, pokazao nam je respekt. Hvala djevojkama na borbi, važno je bilo da ne posustanu. U drugom poluvremenu smo se primakle na dva i vidi se da se polako dižemo, ali je trebalo vremena da se sve poklopi, da neke uđu u ritam", istakla je Bojana Popović. 

Šefica stručnog štaba je apostrofirala učinak 19-godišnje Jelene Vukčević, koja je dala sedam golova.

 

„Dobile smo Jecu na ovom nivou, to je fantastično. Osjećaj mi je kao da smo pobijedile, jer znam koliko djevojkama znači da pariraju ovakvim ekipama, koje su sve vrh rukometa. Naše igračice dosta uče kroz ovo, pokazale su potencijal i karakter. Generalno sam zadovoljan, ali potrebno nam je nešto više da slomimo ovakve rivale".

 

Pobjedom Debrecina nad Brestom, Budućnost više nema izbora - mora da savlada bar jednu od pet najboljih ekipa u grupi A da bi se domogla osmine finala. Do sada je propustila četiri šanse, imaće još šest.

 

„Vidjećemo šta će biti. Jedna ili dvije karike kad nema teže je igrati i rotirati, to se vidjelo i danas. Naravno da možemo da porastemo ako budemo zdrave, a možda će se nešto u međuvremenu i desiti. Nadamo se najboljem, a imale smo dosta pehova i same znamo kroz šta prolazimo", istakla je Popović.

 

Noemi Hafra je počela meč, ali nije bila na potrebnom nivou. Jasno je da je i dalje daleko od nivoa koji je prikazivala u Ferencvarošu.

 

„To je što je. I mi to vidimo, pokušavamo da guramo kroz Ligu šampiona djevojke koje nisu igrale dvije godine, da im damo neki prostor, jer ako ih ne koristimo na ovim utakmicama, ne znam gdje da ih podignemo. Ako moramo, žrtvovaćemo i da se izgubi neka utakmica, jer ligu nemamo. Sve su zdrave, Nijakate je u prednosti u odnosu na Hafru, jer ima malo drugačiji tip povrede. Naša želja je da brže gurnemo Noemi, ali nemamo čarobni štapić da neko postane brži, jači i eksplozivniji. To je proces. Potrebno je strpljenje, a i Hafra i Nijakate daju mamksimum koji trenutno mogu, ne mogu da im zamjerim. Bitno je da budu zdrave i treniraju bez pauza", zaključila je Popović. 

Jelena Vukčević je opravdala povjerenje i bila najefikasnija u našem timu sa sedam golova.

 

„Bila je naporna utakmica, ali svaka od nas je dala 100 odsto. Bile smo bez Milene, a onda i bez Ane Popović od sredine prvog poluvremena. Svaka od nas je našla motiv da pruži dodatni napor zbog toga. Dobro smo se borile, a mislim da je utakmica dobra za dalji napredak ekipe", kazala je Vukčević.

Share:

Slične vijesti

17.02.2024

"Očekivani su promašaji i oscilacije, ali je nedostajala želja igračica da se bore za klub"

Pročitaj
16.02.2024

"Očekuje nas teško gostovanje, da odigramo što bolju utakmicu"

Pročitaj
10.02.2024

"Virus je ostavio traga, djevojke su se borile dok su imale snage"

Pročitaj
01.02.2024

"Odigrale smo dobru utakmicu i zaustavile napad Savehofa"

Pročitaj
21.01.2024

Đer slavio u Podgorici, Nikolina Marković pokazala da je budućnost Budućnosti

Pročitaj