Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

09.02.2024

"Virus nas nije zaobišao, ali ostavićemo srce na terenu"

Budućnost Bemax u 18 sati u „Bemax areni“ dočekuje Odenze u pretposljednjem kolu grupe A EHF Lige šampiona.

 

Plave“ imaju zdravstvenih problema zbog virusa, koji je desetkovao ekipu, a na konferenciji za novinare iz istog razloga nije bilo trenera Bojane Popović.

 

O očekivanjima od okršaja protiv danskog predstavnika koji je trenutno na drugom mjestu na tabeli govorila je prva saradnica u stručnom štabu Maja Savić.

 

Bila je izazovna sedmica iza nas, kao i cijela sezona. Jako je teško bilo igrati. Mislim da smo istestirane na mnogo načina, rukometno i zdravstveno. Trudimo se da radimo s tim što imamo, a to je devet do 12 igračica, jer virus hara Crnom Gorom. Ovog puta ni nas nije zaobišao. Sada je i šefica stručnog štaba Bojana Popović dobila temperaturu. Ni sami ne znamo u kojem sastavu ćemo da nastupimo, ali ono što je sigurno jeste da ćemo ostaviti srce na terenu. To je skandinavski sistem sa dosta trčanja. Igrale su sa Ikastom i izgubile 43:35. Uvijek je fizički jako teško igrati protiv njih. U napadu moramo da igramo strpljivo i pametno. Takođe, ne smijemo dozvoliti da nas uvedu u neki njihov ritam”, naglašava asistent Maja Savić. 

Danski predstavnik je drugoplasirani tim grupe A sa osam pobjeda, tri poraza i jednim remijem, dok je crnogorski predstavnik dva puta trijumfovao nad Savehofom, uz jedan remi protiv Bresta i devet poraza.

 

U prvom međusobnom duelu koji je odigran 23. septembra, Odenze je slavio 39:24.

 

Odenze je tim koji je dosta dugo zajedno. To je kombinacija danskog, norveškog i švedskog sistema, koji jako dobro funkcioniše. Dvije najbitnije igračice u timu su desni bek Dion Hušer i srednji bek Mie Hojlund. Posebno se za njih spremamo, ali takva je bila nedjelja. Često smo trenirale četiri na četiri, pet na pet. Zato, biće sigurno teško, trudićemo se da pružimo svoj maksimum i nadam se da će ostatak ekipe što prije ozdraviti. A u utakmici – neka bude što bude”, jasna je Savić. 

Bliži se kraj sezone koja je bila izuzetno teška i turbulentna za naš klub, a nakon što je postalo jasno da su izgubljene šanse za plasman u osminu finala, stručni štab je ukazao šansu mlađim igračicama koje su budućnost kluba i crnogorskog rukometa.

 

Mi u Budućnosti bukvalno moramo da stvaramo mlađe igračice, a ujedno da jurimo rezultat. To je jako teško. Ko ne obuje naše cipele, ne može da shvati o čemu se radi. Naravno, rukometni znalci znaju kako je teško funkcionisati, pogotovo sada. Opet, neke mlade igračice dobile su šansu i pokazale da se na njih može računati, iako je to još daleko od toga što bi trebalo da bude i što mi očekujemo od njih. Rezultat u ovom momentu nije bitan, već da uvijek dobijemo po neku novu igračicu. Takođe, za mene sportista ne bi bio sportista ako uvijek ne bi razmišljao pozitivno i imao želju da pobijedi. Iz trenutnog ugla je jako teško ostvariti pobjedu, ali nam niko ne može zabraniti da maštamo, želimo i pružimo svoj maksimum. Ako ostavimo srce na terenu mislim da rezultatski možemo da budemo tu negdje sa njima”, zaključuje Savić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

10.02.2024

"Virus je ostavio traga, djevojke su se borile dok su imale snage"

Pročitaj
25.09.2023

"Važna pobjeda, evidentna je bila pozitivna energijja"

Pročitaj
07.09.2023

Bojana Popović i u naredne tri godine na klupi Budućnosti Bemax

Pročitaj
27.06.2023

Popović, Bulatović i Savić u Kući slavnih Evropske rukometne federacije

Pročitaj
13.08.2021

Maja Savić prva saradnica Bojane Popović u stručnom štabu

Pročitaj