Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

20.12.2018

''Plave'' od ponedjeljka u kompletnom sastavu

Rukometašice Budućnosti u ponedjeljak su počele pripreme za drugi dio takmičarske sezone, a od narednog ponedjeljka, 24. decembra biće u kompletnom sastavu. Nakon završetka Evropskog prventva u Francuskoj na kojem je pored 11 crnogorskih reprezentativki nastupila i Kristina Laslo, koja je sa Rumunijom osvojila četvrto mjesto, ''plave'' će u januaru na dva turnira Regionalne lige u Jagodini i Ljubljani, podizati formu za glavnu rundu Lige šampiona.

Izabranice Dragana Adžića biće kompletne od ponedjeljka, 24. decembra, nakon čega će odraditi mini pripreme do 30. decembra.

Za novogodišnje praznike praktično, neće imati odmora, jer ih već 3. i 4. januara očekuju mečevi protiv Jagodine i Rudara na drugom turniru Regionalne lige.

Treći turnir Regionalne lige na programu je od 11. do 13. januara u Ljubljani, a ''plave'' će odmjeriti snage protiv domaćina Krima i Rudara, te odraditi nekoliko zajedničkih treninga sa slovenačkim timom.


- Od 17. novembra i završetka grupne faze nijesmo bili zajedno, ali raduje što su djevojke na Evropskom prvenstvu potvrdile da su spremne i što nijesmo imali povreda kao što je to slučaj sa drugim reprezentacijama i timovima. Vjerujem da će forma da ide uzlaznom putanjom i da ćemo kroz dva turnira Regionalne lige dostići nivo koji će garanatovati da možemo da budemo konkurentni vrhunskim timovima sa kojima ćemo igrati u glavnoj rundi Lige šampiona. Stručni štab je imao dovoljno vremena da se bavi analizom protivnika u glavnoj rundi, nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo osvojiti što veći broj bodova i zauzeti bolju poziciju pred četvrfinale – kazao je Adžić.

Glavna runda Lige šampiona počinje posljednjeg vikenda januara, a Budućnost u nedjelju, 27. dočekuje danski Kopenhagen. Rivali u grupi su još ruski Rostov Don i francuski Brest.

Rostov Don glavnu rundu počinje sa sedam, Budućnost sa šest, Mec sa pet, a Kopenhagen sa tri boda.

Brest je iz grupne faze prenio tri, a Odenze jedan bod.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

21.11.2020

"Mogli smo više, podbacili smo u odbrani"

Pročitaj
20.11.2020

"Đer najveći izazov u svjetskom rukometu, želimo da pružimo dobro izdanje"

Pročitaj
14.11.2020

"Važna pobjeda za plasman u narednu fazu, Pino vjerovatno slomila nos"

Pročitaj
13.11.2020

"Poznajemo i poštujemo Vlčeu, ali želimo pobjedu"

Pročitaj
18.10.2020

"Dva značajna boda u borbi za plasman u osminu finala"

Pročitaj