Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

10.02.2024

"Virus je ostavio traga, djevojke su se borile dok su imale snage"

Virus je ostavio traga, jer su tri igračice imale zdravstvenih problema, jedna je imala problema sa leđima, a i trener Bojana Popović je bila spriječena da vodi ekipu, nakon što je dobila temperaturu, kazala je pomoćni trener Budućnosti Bemax Maja Savić, nakon poraza (33:17) od Odenzea u posljednjem meču u Podgorici u EHF Ligi šampiona ove sezone.

 

Imale smo zdravstvenih problema, jer su tri igračice bile pod virusom, jedna je imala problema sa leđima, a na kraju je i Bojana dobila temperaturu. Bilo je jako teško završiti ovu sedmicu, bila je veoma izazovna, jer smo radile treninge četiri na četiri i pet na pet. Potrudile smo se da odigramo što bolje, dok su djevojke imale snage ispoštovale su sve maksimalno i možemo da budemo zadovoljne 1. poluvremenom”, kazala je Savić. 

U nastavku je, međutim, do izražaja došla bolja spremnost Odenzea.

 

Igrala sam u Danskoj, znamo koliko je teško trčati sa njima. U 2. poluvremenu smo imale mnogo problema, bilo nam je teško da sklopimo odbranu, jer smo u napadu teško dolazile do gola. I kad smo stvarale šanse, nismo dolazile do pogotka, pa je Odenze devet puta pogodio iz tranzicije”.

 

I pored ubjedljivog poraza, Savić je vidjela pozitivne stvari.

 

Virus je ostavio trag, ali sam zadovoljna jer su djevojke dale maksimum. Nisam, naravno, zadovoljna rezultatom, ali jesam pristupom igri i zalaganjem. Pokazale smo makar u jednom poluvremenu, kad imamo snage, da možemo da se nosimo sa svima”. 

Desni bek Jelena Vukčević je bila najbolja sa sedam golova.

 

Dobro smo ušle u utakmicu, hrabro i odlučno, imale smo energiju. Pokušale smo da ispoštujemo sve što je traženo od nas i dobro parirale Odenzeu, ali je u 2. poluvremenu sve nestalo. Razočarana sam zbog toga. Žao mi je što je ovakav rezultat, borile smo da ne bude tako”, kazala je Vukčević.

Share:

Slične vijesti

09.02.2024

"Virus nas nije zaobišao, ali ostavićemo srce na terenu"

Pročitaj
01.02.2024

"Odigrale smo dobru utakmicu i zaustavile napad Savehofa"

Pročitaj
21.01.2024

Đer slavio u Podgorici, Nikolina Marković pokazala da je budućnost Budućnosti

Pročitaj
18.01.2024

"Protiv Đera motiv ne smije da nedostaje"

Pročitaj
29.10.2023

"Znam koliko djevojkama znači da pariraju ovakvim ekipama"

Pročitaj