Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

15.02.2024

"Očekuje nas težak duel sa ekipom koja dosta trči i dobra je u tranziciji"

Budućnost Bemax očekuje težak duel protiv Bitighajma, koji dosta trči i ima dobru tranziciju, kazala je bek Vanesa Agović uoči gostovanja u Njemačkoj, u posljednjem kolu grupne faze EHF Lige šampiona. 

Agović je istakla da je Bitighajm ekipa koja je dugo na okupu, te da se igračice njemačkog predstavnika odlično poznaju.

 

- Konačno smo u punom sastavu trenirale pred meč sa Bitighajmom. Očekuje nas težak duel sa ekipom koja dosta trči, koja je tranziciono dobra i djevojke su godinama na okupu, tako da se odlično poznaju. Sigurna sma da ćemo dati maksimum i nadam se dobrom rezultatu. Veliku fokus je bio na ovog protivnika od početka sezone. Bitighajm je dobro počeo sezonu, ali kako je vrijeme odmicalo, padale su sa formom – kazala je Agović. 

Kolo prije kraja grupne faze, izvjesno je da će izabranice Bojane Popović završiti kao sedmoplasirane u grupi, dok će Bitighajm vjerovatno sa šestog mjesta, izboriti učešće u osmini finala elitnog takmičenja.

 

Njemački predstavnik dobio je prvi međusobni duel (27:22) koji je odigran u septembru prošle godine.

 

- Očekuje nas težak meč, a nadam se da ćemo zadržati nivo iz prethodnih utakmica. Očekujem naše dobro izdanje. Važno je da Ligu šampiona završimo sa dobrim osjećajem. Bitighajm je dobro počeo, a očekivalo se više u nastavku sezone kada su izgubile nekoliko mečeva – istakla je golmanka An-Katrin Gigerih.

Share:

Slične vijesti

04.02.2023

"Dobro samo u prvih 25 minuta, djevojke nakon toga prestale da uživaju u igri"

Pročitaj
01.12.2022

"Duel direktnih rivala za bolju poziciju na tabeli"

Pročitaj
22.10.2022

Ubjedljiv poraz Budućnosti Bemax u Đeru

Pročitaj
05.07.2022

Vanesa Agović ponovo u dresu Budućnosti Bemax

Pročitaj