Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

17.02.2024

"Očekivani su promašaji i oscilacije, ali je nedostajala želja igračica da se bore za klub"

Očekivani su promašaji i oscilacije u igri mladog tima, ali u Njemačkoj je nedostajala želja i spremnost da se igračice na prave način bore za klub, kazala je trener Budućnosti Bojana Popović nakon poraza (34:16) od Bitighajma u posljednjem kolu EHF Lige šampiona.

 

Popović je istakla da su ispod očekivanja bile i iskusnije igračice, koje bi trebalo da budu primjer mlađima, dok je golmanka Bitighajma Dijaš-Moreski bila sjajna i odbranila je sve što su njene izabranice stvorile u napadu.

 

- Razočarana sam, nijesmo ih pritiskale, već na početku smo promašile veliki broj šuteva i to nas je odvelo u veliki minus. Mlada smo ekipa, očekivane su oscilacije u igri, ali ne smije da nedostaje želja i spremnost da se na pravi način borimo za klub. I iskusnije igračice su bile ispod očekivanja, od njih se traži da budu primjer mlađima, ali to nije bio slučaj. I golmanka Bitighajma je bila sjajna i odbranila je sve što smo stvorile u napadu. Nije lako da parirate protivniku kada ima tako raspoloženu golmanku i kada odbrani toliko šuteva. Promašaje mogu da razumijem jer su to mlade igračice, ali borbenost ne smije da izostane tokom svih 60 minuta – kazala je Popović.

 

Razočaranje izdanjem u Njemačkoj nije skrivala ni golmanka An-Katrin Gigerih.

 

- Razočarana sam, jer je naša želja bila da pokažemo potpuno drugačije izdanje. Nije bilo agresivnosti, podbacile smo u odbrani, nedostajala je i realizacija u napadu, napravile smo mnogo grešaka – kazala je Gigerih.

Share:

Slične vijesti

16.02.2024

"Očekuje nas teško gostovanje, da odigramo što bolju utakmicu"

Pročitaj
01.02.2024

"Odigrale smo dobru utakmicu i zaustavile napad Savehofa"

Pročitaj
20.01.2024

"Mlade su pokazale da su potencijal, ne smiju da polete"

Pročitaj
14.01.2024

"Ovo nam je najvažnija utakmica, za nju smo se najviše spremale"

Pročitaj
07.01.2024

"Odbrana je bila užasna, a energija i borbenost su bili loši"

Pročitaj