Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

27.02.2024

Dženi Karlson nova igračica Budućnosti Bemax

Veliko pojačanje za Ženski rukometni klub Budućnost Bemax.

 

Ugovor za narednu sezonu potpisala je švedska reprezentativka i igračica francuskog Bresta Dženi Karlson.

 

Srednji bek švedske reprezentacije, nastupala je za više klubova u Švedskoj i Danskoj, a od marta 2022. godine nosi dres Bresta.

 

U posljednje četiri godine jedna je od najboljih igračica nacionalnog tima, koji je na posljednjem velikom takmičenju – Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zauzeo četvrto mjesto.

 

Karlson je bila treći strijelac svog tima sa 28 golova i 10. na listi najboljih asistentkinja planetarne smotre.

 

U ovogodišnjem izdanju EHF Lige šampiona, 28-godišnja igračica u dresu Bresta postigla je 27 golova. 

Time se nastavlja formiranje tima za narednu sezonu, u koju Budućnost Bemax ulazi jača za crnogorske reprezentativke Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović i Ninu Bulatović koje se vraćaju u naš klub, dok je iz Rostov Dona stigla Ruskinja Valerija Kirdjaševa.

 

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova, a timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara.

 

Dvostruki šampion Evrope na taj način potvrđuje da želi da bude temelj nacionalnog tima, osvajača bronzane medalje sa posljednjeg EHF Euro 2022 i sedmog mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti