Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

29.02.2024

Aisatu Kujate šesto pojačanje za narednu sezonu

Ženski rukometni klub Budućnost Bemax i dalje je aktivan na tržištu u želji da formira tim koji će naredne sezone igrati zapaženu ulogu u EHF Ligi šampiona.

 

Nakon potpisivanja ugovora sa nekoliko povratnica u naš klub, kako bi se formirala okosnica koju će činiti crnogorske reprezentativke, Ruskinjom Valerijom Kirdjaševom i Šveđankom Dženi Karlson, u Podgoricu stiže igračica iz još jedne rukometne velesile.

 

Francuskinja Aisatu Kujate, 28-godišnji desni bek, potpisala je ugovor sa dvostrukim šampionom Evrope i novo je veliko pojačanje za narednu sezonu.

 

U Budućnost Bemax stiže iz francuskog Bresta, čiji dres nosi od 2021. godine, a prethodno je nastupala za Nicu i Bezanson.

 

Povremena je francuska reprezentativka od 2018. godine, a 2020. sa nacionalnim timom osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

 

Zbog povrede je propustila Olimpijske igre 2021. godine, ali se u posljednje dvije godine vratila na najveću scenu i očekuje se da će naredne sezone igrati značajnu ulogu u timu Bojane Popović.

 

Kujate je inače, šesto pojačanje za narednu sezonu, nakon što su ugovor potpisale Šveđanka Dženi Karlson i Ruskinja Valerija Kirdjaševa, a u Budućnost se vratila crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović.

 

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova, a timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara.

 

Dvostruki šampion Evrope na taj način potvrđuje da želi da bude temelj nacionalnog tima, osvajača bronzane medalje sa posljednjeg EHF Euro 2022 i sedmog mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti