Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

07.03.2024

Sakura Hauge naredne sezone čuva gol Budućnosti Bemax

Golmanka koju su ljubitelji rukometa u Crnoj Gori dobro zapamtili kao junakinju senzacije i pobjede Japana protiv naše reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju, stiže u Budućnost Bemax!

 

Sakura Hauge, poznata i kao Sakura Kametani potpisala je ugovor sa dvostrukim šampionom Evrope i sedmo je pojačanje za narednu sezonu.

 

Golmanka rođena u Norveškoj, a koja od 2015. brani za reprezentaciju Japana, u Podgoricu stiže iz francuskog Bezansona.

 

Rođena u norveškom Bergenu, 37-godišnja golmanka počela je karijeru u norveškom prvoligašu Gnejstu. Branila je i za Nordstrand i Tertnes, a onda je pojačala ekipu koja je dobro poznata ovdašnjim ljubiteljima rukometa - Vajpers. Sa ekipom iz Kristijansanda osvojila je titulu prvaka Norveške 2018. godine, a iste sezone igrala je u finalu EHF kupa.

 

Nakon toga je pojačala danski Nikobing, a od 2019. je članica francuskog Bezansona.

 

Nosila je dres mlađih selekcija Norveške, ali nije dobila šansu da zaigra za seniorsku selekciju. Zato je 2015. godine pristupila japanskoj reprezentaciji, za koju od tada nastupa pod majčinim prezimenom - Kametani.

 

Za Japan je nastupala na 74 utakmice, a ljubitelji rukometa u Crnoj Gori dobro su je zapamtili na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada je upisala 21 odbranu protiv naše reprezentacije i bila najzaslužnija za senzacionalnu pobjedu domaćina.

 

Hauge je inače, sedmo pojačanje za narednu sezonu, nakon što su ugovor potpisale crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović, Ruskinja Valerija Kirdjaševa, Šveđanka Dženi Karlson i Francuskinja Aisatu Kujate.

 

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

13.03.2024

Kardoso de Kastro na kraju sezone napustiće redove Budućnosti Bemax

Pročitaj
29.02.2024

Aisatu Kujate šesto pojačanje za narednu sezonu

Pročitaj
27.02.2024

Dženi Karlson nova igračica Budućnosti Bemax

Pročitaj
18.02.2024

Ubjedljiv poraz na oproštaju od EHF Lige šampiona

Pročitaj
17.02.2024

"Očekivani su promašaji i oscilacije, ali je nedostajala želja igračica da se bore za klub"

Pročitaj