Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

27.06.2024

"Svi protivnici imaju izuzetan kvalitet, svaki meč će biti derbi"

Budućnost Bemax je dobila grupu koja je mnogo jača od grupe A, a činjenica da su u njoj finalisti posljednjeg izdanja EHF Lige šampionaĐer i Bitighajm, te Esbjerg, koji je takođe, učesnik posljednjeg finalnog turnira, govori dovoljno za sebe, kazala je trener Bojana Popović nakon što je u Beču obavljen žrijeb za novu sezonu.

 

Plave“ će u novoj sezoni igrati u grupi B protiv šampiona Evrope - mađarskog Đera, norveškog Vajpersa, danskih Esbjerga i Odenzea, njemačkog Ludvisburga, francuskog Bresta i rumunskog Rapida iz Bukurešta.

 

- Sve ekipe u našoj grupi imaju izuzetan kvalitet, žrijeb je završen i jasno je da nije moglo da bude teže. Nekad imate sreće i dobijete protivnike protiv kojih ste favoriti, nekad su svi rivali takvi da prije početka sezone znate da će svaki meč biti derbi. Očekuju nas veliki izazovi i 14 veoma jakih mečeva protiv sjajnih timova. Suvišno je govoriti o Đeru koji svake sezone ima najveće ambicije, Bitighajm, koji sada nosi naziv Ludvisburg, prošle sezone je stigao do finala, a Esbjerg je takođe, pokazao da može da igra sa svima i završio na trećem mjestu. I Rapid i Brest imaju ambicije da doguraju što dalje i neće biti jednostavno, jer nema meča za koji možemo da kažemo da imamo unaprijed upisane bodove. U drugoj grupi je ipak, nekoliko timova koji su za nijansu slabiji od onih koje smo dobili za protivnike, jer je tu nekoliko neiskusnijih sastava, dok kod nas to nije slučaj – kazala je Popović.

 

Sistem takmičenja EHF Lige šampiona u narednoj sezoni će ostati nepromijenjen – u preliminarnoj fazi igraće se u okviru dvije grupe sa po osam timova.

 

Dva prvoplasirana tima iz grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale.

 

U osmini finala će razigravati timovi plasirani od trećeg do šestog mjesta.

 

Prvo kolo na programu je 7/8. septembra.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

01.07.2024

Kompanija "Bemax" od danas više nije dio sponzorskog pula ŽRK Budućnost

Pročitaj
27.06.2024

"Plave" dobile paklenu grupu za novu sezonu EHF Lige šampiona

Pročitaj
21.06.2024

Poznati svi učesnici EHF Lige šampiona za narednu sezonu

Pročitaj
10.06.2024

U nedjelju Festival mini rukometa za djevojčice

Pročitaj
06.06.2024

Budućnost Bemax jedan od devet sigurnih učesnika EHF Lige šampiona

Pročitaj