Liga šampiona

2023-03-25

16:00h

FTC-Rail Cargo Hungaria

vs

Budućnost Bemax

26.12.2018

''Plave'' se kompletirale pred nastavak sezone

Rukometašice Budućnosti kompletirale su redove i nastavile pripreme za nastavak takmičenja u Ligi šampiona u kojoj će od posljednjeg vikenda januara igrati utakmice glavne runde protiv Rostov Dona, Kopenhagena i Bresta. Nakon odličnih izdanja i rezultata u grupnoj fazi, ''plave'' su u sjajnoj poziciji na početku glavne runde jer su prenijele šest od mogućih osam bodova, a ispred njih je samo Rostov Don koji ima bod više. Za duele u glavnoj rundi elitnog takmičenja, Milena Raičević i saigračice uigravaće se i kroz dva turnira Regionalne lige koji se početkom januara igraju u Jagodini i Ljubljani.

“Nemamo problema sa povredama, samo je Milena Raičević u Holandiji odradila nastavak oporavka od povrede ramena. Imamo dovoljno vremena i sigurno da ćemo doći na nivo forme koji smo imali u grupnojfazi. A, u glavnoj će nam trebati i viši kako bi se plasirali u četvrtfinale”, rekao je Adžić.


Glavna runda elitnog takmičenja počinje posljednjeg vikenda u januaru, a prvi protivnik će 27. biti Kopenhagen.

U okviru ovih priprema očekuju ih dva turnira Regionalne lige. Za 3. i 4. januar zakazani su mečevi protiv Jagodine i Rudara u Jagodini, a od 11. do 13. protiv Krima i Rudara u Ljubljani.

“Ove nedjelje ćemo raditi malo jače. Od 3. smo u Jagodini, a onda ćemo u Ljubljani odraditi pet, šest zajedničkih treninga. Nakon toga, imaćemo 14 dana do Kopenhagena, dovoljno da sve dođe na svoje. Moramo ispraviti neke stvari koje moraju biti bolje. Vjerujem da ćemo napraviti korak dalje u odnosu na grupnu fazu i da će to biti dovoljno za dobar rezultat”, kazao je Adžić.


Nakon završetka grupne faze i zbog činjenice da nijesu nastupile na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, golmanka Darli Zokbi de Paula i bek Metea Pletikosić imale su dovoljno vremena da se pripreme za nastavak sezone.

''Imale smo dovoljno vremena da se odmorimo, a sada kreće uigravanje za glavnu rundu u kojoj nas očekuju teški mečevi kao i svake sezone. Sve djevojke su uzbuđene jer smo ponovo na okupu i pripremamo se za izazove koji su pred nama, tako da vjerujemo da će rezultati i u drugom dijelu sezone biti na visokom nivou. Imali dovoljno bodova koje smo prenijeli iz grupne faze, ali ne smijemo da se zaustavimo na tome, već moramo da igramo kao da krećemo od nule. Želimo da se plasiramo na finalni turnir i to je najvažnije'',  kazala je Zokbi de Paula.

''Idemo u nove pobjede i spremne smo za izazove koji su pred nama. Moramo da damo sve od sebe počevši od priprema kako bi bile spremne za ono najbitnije. Zadovoljne smo rezultatima u grupnoj fazi i činjenicom da prenosimo šest bodova. Na dobrom smo putu da se plasiramo na finalni turnir i vjerujem da će sve biti kako želimo, samo da mi budemo na visini zadatka'', kazala je Pletikosić.

Share:

Tagovi:

Slične vijesti

21.11.2020

"Mogli smo više, podbacili smo u odbrani"

Pročitaj
20.11.2020

"Đer najveći izazov u svjetskom rukometu, želimo da pružimo dobro izdanje"

Pročitaj
14.11.2020

"Važna pobjeda za plasman u narednu fazu, Pino vjerovatno slomila nos"

Pročitaj
13.11.2020

"Poznajemo i poštujemo Vlčeu, ali želimo pobjedu"

Pročitaj
18.10.2020

"Dva značajna boda u borbi za plasman u osminu finala"

Pročitaj