Liga šampiona

2024-02-17

16:00

SG BBM Bietigheim

vs

Budućnost Bemax

26.01.2019

Pobjedom otvoriti glavnu rundu

Golman Marina Rajčić kazala je da očekuje tešku utakmicu protiv Kopenhagena, ali da ne sumnja u dobru igru Budućnosti i pobjedu. Budućnost i Kopenhagen odigraće u nedjelju utakmicu prvog kola glavne runde Lige šampiona.

Rajčić je kazala da danski predstavnik ima sjajne šutere i da će podgoričkom timu trebati vrhunska odbrana.

“Ne razlikuje se puno od ekipa sa kojima smo igrali u prvom dijelu Lige šampiona, znamo šta nas čeka i spremne smo na to. Znamo kako igraju, njihove dobre i loše strane, trebaće nam jaka odbrana. Igramo kod kuće i spremne smo”, kazala je Rajčić.


Rajčić je naglasila da je Budućnost spremna za izazove u nastavku Lige šampiona, navodeći da je forma na višem nivou u odnosu na grupnu fazu takmičenja.

Lijevi bek Đurđina Jauković kazala je da su turniri Regionalne lige i zajednički treninzi sa Krimom pomogli da ''plave'' spremno dočekaju nastavak elitnog takmičenja.

“Pratili smo utakmice Kopenhagena, dobro smo ih pripremili, ne mogu nas iznenaditi. Kopenhagen je tipični predstavnik skandinavske škole rukometa, njihova igra se bazira na brzoj tranziciji. Ukoliko zaustavimo to njihovo najjače oružje, odnosno naša šansa je da dobrom odbranom dođemo do lakših golova”, kazala je Jauković.

Jauković je naglasila da Kopenhagen ima vrhunske bekove i krila, navodeći da je to ozbiljna ekipa. Upoređujući Odenze sa Kopenhagenom kazala je rival iz grupne faze takmičenja jači u odbrani.

“Odenze, koji smo dva puta dobili u grupnoj fazi, više pažnje posvećuje odbrani od Kopenhagena, koji je više vodi računa o napadu. Ima dosta rupa u odbrani, koje mi trebalo da iskoristimo”, rekla je Jauković.


Budućnost i Kopenhagen odigrali su do sada šest međusobnih duela u Ligi šampiona, od kojih je podgorički tim dobio četiri, dok su dva meča završena bez pobjednika.

U međusobnim duelima u ''Morači'', ekipa Budućnosti dobila je sva tri meča. U posljednjem, 16. januara 2010. godine, slavila je 26:22.

Nedjeljni duel prvog kola glavne runde između Budućnosti i Kopenhagena počeće u 19 sati i 30 minuta.

Share:

Slične vijesti

17.11.2023

Đurđina Jauković poslije četiri godine ponovo u Budućnosti

Pročitaj
22.02.2020

Odlično izdanje u nastavku za ubjedljivu pobjedu u Švedskoj

Pročitaj
01.02.2020

Poraz u Đeru, u četvrtfinale vjerovatno sa trećeg mjesta

Pročitaj
31.01.2020

Klasik evropskog rukometa u Đeru

Pročitaj
12.01.2020

''Plave'' u Ljubljani savladale Krim

Pročitaj